American BBQ: Hoe doen ze het in de states?
Er is een wereld van verschil tussen een American BBQ en een Nederlandse barbecue. Niet gek vanwege de vele verschillen.
Er is een wereld van verschil tussen een American BBQ en een Nederlandse barbecue. Niet gek vanwege de vele verschillen die we hebben. Natuurlijk zijn er ook overeenkomsten tussen een American BBQ en een Nederlandse barbecue. Een American BBQ organiseren? In deze blog lees je er alles over!
American BBQ: regionale verschillen
Iedereen in Nederland voert iedereen zijn barbecue eigenlijk hetzelfde uit. Een vleesje, een lekker stokbroodje en een lekker hapje rundvleessalade. De barbecue gaat aan, een drankje erbij en we zijn aan het genieten. Gewoon het vlees erop, dan nemen we binnen een paar minuten een lekkere hap.
Een wereld van verschil met de American BBQ, waar je afgerekend wordt op je grill kunsten. Kan je er écht niks van? Dan mag je lekker zitten op de stoel. De grens ligt veel hoger dan bij de Nederlanders. Hier ben je klaar als je zwart vlees serveert. Bij een American BBQ ben je klaar als de kruiden niet goed verdeeld zijn.
De technieken bij een American BBQ
De bekendste techniek bij een American BBQ is "low and slow". Het vuur op een laag pitje, lage temperaturen en heel veel BBQ vlees. Bij een American BBQ is tijd geen probleem. Er wordt echt de tijd genomen om een goede maaltijd van de BBQ te krijgen.
Ook grillen bij een American BBQ is de normaalste zaak van de wereld. Hoge vuren, hoge temperaturen en kleinere stukken vlees. De buitenkant wordt dichtgeschroeid door de hoge temperaturen. Hierdoor is je vlees snel klaar om geserveerd te worden.
American BBQ Sauzen
Die zijn gelukkig wel in de supermarkt te halen. Waar op de meeste Nederlandse tafels een pot met mayonaise, curry en ketchup staan, hebben ze bij een American BBQ meer diversiteit. Honingmosterd, pittige knoflook, hot chili saus, bacon-saus en natuurlijk cocktail saus. Toch weer wat anders dan de eeuwige, maar stiekem wel lekkere, mayonaise. American BBQ sauzen zijn ideaal als je jouw gasten wilt verrassen!
American BBQ: Groter, veel groter…
Amerikanen kunnen er wat van. Waar wij na 2 worstjes, een hamburger, een salade en 5 sneetjes stokbrood wel redelijk vol zitten, kunnen ze er bij een American BBQ geen genoeg van krijgen. Het is dan ook niet voor niks dat het record voor de langste barbecue marathon op de naam van een Amerikaan staat. Een American BBQ van 34 uur en 35 minuten. Het is niet te geloven!
De Barbecue Boer maakt jouw barbecue compleet
- De beste versproducten van slager en visboer
- Verse salades, sauzen en stokbrood
- Inclusief BBQ, borden en bestek
- Breng- en haalservice
- Géén afwas
- Gewoon lekker in Nederland ;-)
Meer interessante blogs
Groenten op de BBQ bereiden: tips en tricks
Of je nu vegetariër bent of niet, wij kunnen iedereen aanraden om eens gegrilde groenten op de BBQ te bereiden. Het is misschien niet het eerste waar je als BBQ-liefhebber aan denkt, maar gegrilde groenten geven je gerechten net even een andere twist. Doordat de groenten heerlijk knapperig worden een fijne grillsmaak krijgen smaken ze ook nog eens veel lekkerder dan gekookte groente! Wist je dat er je ongelooflijk veel soorten groente op de barbecue kunt bereiden? Bovendien kun je groenten van de BBQ heel goed combineren met allerlei soorten vlees, vis en vleesvervangers.
BBQ in de regen? Zo komt het helemaal goed!
Is er regen voorspeld tijdens jouw BBQ? Geen zorgen. Zo komt het helemaal goed!
Hoe kun je het beste een BBQ schoonmaken?
Het is misschien niet het leukste klusje om te doen na een avondje gezellig barbecueën, maar je kunt het beste nog dezelfde avond je BBQ schoonmaken. Wacht liever niet tot de volgende dag met schoonmaken, want dat zijn etensresten en vet vastgekoekt en moeilijker te verwijderen. Een barbecue reinigen is geen pretje, maar met de onze handige tips is jouw barbecue in no-time weer blinkend schoon!
De leukste familie uitjes ideeën
Inspiratie nodig voor een geweldig familie uitje? Lees ideeën en tips van De Barbecue Boer.