Voor 12:00 besteld, morgen bezorgd Vlees, vis en verse ingrediënten Inclusief BBQ, borden en bestek Geen afwas
Voor 12:00 besteld, morgen gratis bezorgd (vol is vol)
In Nederland*, 7 dagen per week, ook zon- en feestdagen.
Voor een deel van Zeeland en Limburg rekenen we € 50,- bezorgkosten. Wij leveren niet op de waddeneilanden
Gratis geleverd incl. gasbarbecue, servies en bestek
Plus verse salades, sauzen en stokbrood.
100% ambachtelijk vlees, vis en verse ingrediënten
Ook vegetarisch, glutenvrij en halal.
Wij halen alles gratis op en doen de afwas
Laat alle vaat vuil achter, lekker makkelijk!

American BBQ: Hoe doen ze het in de states?

American BBQ: Hoe doen ze het in de states? Er is een wereld van verschil tussen een American BBQ en een Nederlandse barbecue. Niet gek vanwege de vele verschillen die we hebben. Natuurlijk zijn er ook overeenkomsten tussen een American BBQ en een Nederlandse barbecue. In deze blog lees je alles over de American BBQ!

American BBQ: regionale verschillen

Iedereen in Nederland voert zijn barbecue eigenlijk hetzelfde uit. Een vleesje, een lekker stokbroodje en een lekker hapje runvleessalade. De barbecue gaat aan, een drankje erbij en we zijn aan het genieten. Gewoon het vlees erop, dan nemen we binnen een paar minuten een lekkere hap.

Een wereld van verschil met de American BBQ, waar je afgerekend wordt op je grill kunsten. Kan je er écht niks van? Dan mag je lekker zitten op de stoel. De grens ligt veel hoger dan bij de Nederlanders. Hier ben je klaar als je zwart vlees serveert.  Bij een American BBQ ben je klaar als de kruiden niet goed verdeeld zijn. 

De technieken bij een American BBQ

De bekendste techniek bij een American BBQ is "low and slow". Het vuur op een laag pitje, lage temperaturen en heel veel vlees.  Bij een American BBQ is tijd geen probleem. Er wordt echt de tijd genomen om een goede maaltijd van de BBQ te krijgen.

Ook grillen bij een American BBQ is de normaalste zaak van de wereld. Hoge vuren, hoge temperaturen en kleinere stukken vlees. De buitenkant wordt dichtgeschroeid door de hoge temperaturen. Hierdoor is je vlees snel klaar om geserveerd te worden.

American BBQ Sauzen

Die zijn gelukkig wel in de supermarkt te halen. Waar op de meeste Nederlandse tafels een pot met mayonaise, curry en ketchup staan, hebben ze bij een American BBQ meer diversiteit. Honingmosterd, pittige knoflook, hot chili saus, bacon-saus en natuurlijk cocktail saus. Toch weer wat anders dan de eeuwige, maar stiekem wel lekkere, mayonaise. American BBQ sauzen zijn ideaal als je jouw gasten wilt verrassen!

American BBQ: Groter, veel groter..

Amerikanen kunnen er wat van. Waar wij na 2 worstjes, een hamburger, een salade en 5 sneetjes stokbrood wel redelijk vol zitten, kunnen ze er bij een American BBQ geen genoeg van krijgen.  Het is dan ook niet voor niks dat het record voor de langste barbecue marathon op de naam van een Amerikaan staat. Een American BBQ van 34 uur  en 35 minuten. Het is niet te geloven!
Delen

Misschien vind u deze artikelen ook interessant