Ga naar content
Bestellen bij De Barbecue Boer is nu al mogelijk vanaf 5 personen.
Wijzig gratis je afleverdatum of annuleer je bestelling tot 2 dagen voor levering
 • Onze medewerkers dragen als extra maatregel mondkapjes om eventuele verspreiding te voorkomen.
 • De handen worden meermaals per dag gewassen met desinfecterende zeep.
 • Wij vragen u om met iDeal te betalen en niet meer contant.
 • Lees hier onze maatregelen i.v.m. het coronavirus.
  Terug naar blogs

  American BBQ: Hoe doen ze het in de states?

  Er is een wereld van verschil tussen een American BBQ en een Nederlandse barbecue. Niet gek vanwege de vele verschillen die we hebben. Natuurlijk zijn er ook overeenkomsten tussen een American BBQ en een Nederlandse barbecue. Een American BBQ organiseren? In deze blog lees je er alles over!

  American BBQ: regionale verschillen

  Iedereen in Nederland voert iedereen zijn barbecue eigenlijk hetzelfde uit. Een vleesje, een lekker stokbroodje en een lekker hapje rundvleessalade. De barbecue gaat aan, een drankje erbij en we zijn aan het genieten. Gewoon het vlees erop, dan nemen we binnen een paar minuten een lekkere hap.

  Een wereld van verschil met de American BBQ, waar je afgerekend wordt op je grill kunsten. Kan je er écht niks van? Dan mag je lekker zitten op de stoel. De grens ligt veel hoger dan bij de Nederlanders. Hier ben je klaar als je zwart vlees serveert. Bij een American BBQ ben je klaar als de kruiden niet goed verdeeld zijn. 

  De technieken bij een American BBQ

  De bekendste techniek bij een American BBQ is "low and slow". Het vuur op een laag pitje, lage temperaturen en heel veel BBQ vlees.  Bij een American BBQ is tijd geen probleem. Er wordt echt de tijd genomen om een goede maaltijd van de BBQ te krijgen.

  Ook grillen bij een American BBQ is de normaalste zaak van de wereld. Hoge vuren, hoge temperaturen en kleinere stukken vlees. De buitenkant wordt dichtgeschroeid door de hoge temperaturen. Hierdoor is je vlees snel klaar om geserveerd te worden.

  American BBQ Sauzen

  Die zijn gelukkig wel in de supermarkt te halen. Waar op de meeste Nederlandse tafels een pot met mayonaise, curry en ketchup staan, hebben ze bij een American BBQ meer diversiteit. Honingmosterd, pittige knoflook, hot chili saus, bacon-saus en natuurlijk cocktail saus. Toch weer wat anders dan de eeuwige, maar stiekem wel lekkere, mayonaise. American BBQ sauzen zijn ideaal als je jouw gasten wilt verrassen!

  American BBQ: Groter, veel groter..

  Amerikanen kunnen er wat van. Waar wij na 2 worstjes, een hamburger, een salade en 5 sneetjes stokbrood wel redelijk vol zitten, kunnen ze er bij een American BBQ geen genoeg van krijgen.  Het is dan ook niet voor niks dat het record voor de langste barbecue marathon op de naam van een Amerikaan staat. Een American BBQ van 34 uur en 35 minuten. Het is niet te geloven!

  De Barbecue Boer maakt jouw barbecue compleet
  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
  • Gewoon lekker in Nederland ;-)
  Kies en bestel jouw favoriete BBQ
  Schrijf je in en krijg 4 tips om een absolute BBQ-Koning(in) te worden!
  Geniet van een ambachtelijke barbecue bij De Barbecue Boer
  De Barbecue Boer biedt alles om je barbecue compleet en ambachtelijk te maken:
  • Echt slagersvlees van hoge kwaliteit.
  • Huisgemaakte producten zoals salades, stokbroden en sauzen.
  • Alle benodigdheden, van een barbecue tot aan servies.
  • Geen afwas
  Bekijk alle pakketten
  Schrijf je in en krijg 4 tips om een absolute BBQ-Koning(in) te worden!
  Terug naar blogs

  Meer interessante blogs

  Buurt BBQ organiseren

  Ken jij je buren eigenlijk? Of misschien juist heel goed? Om beide redenen is een buurt BBQ organiseren een ontzettend leuk idee.