Ga naar inhoud
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Lees meer
Luxe BBQ pakket

Hoeveel gram vlees per persoon voor een BBQ?

Een BBQ organiseren? Leuk, maar wat een gedoe! Om te beginnen, hoeveel vlees heb je nodig? De Barbecue Boer helpt je hierbij.

Een groep mensen van eten voorzien: het blijft iedere keer afwegen hoeveel je nodig zult hebben. Hoe kun je bepalen welk eten en hoeveel gram vlees per persoon je in moet kopen voor een aankomende barbecue? En hoe doe je dit zo snel en handig mogelijk? Je kunt ideeën opdoen door op het internet rond te kijken voor tips en ervaringen van anderen. 

Ook online zal je echter geen eenduidig antwoord vinden op je vraag. Net als bij andere zaken geldt voor barbecueën: meningen verschillen. Zeker op het internet vind je zo veel informatie dat je na veel lezen nog niet veel wijzer bent. Bovendien blijft het de vraag of je informatie kunt vertrouwen. Kortom, zelfs Googelen is niet altijd een snelle en eenvoudige oplossing. 

Hieronder kun je daarom lezen hoe je zo gemakkelijk en snel mogelijk de juiste hoeveelheid eten in huis kunt halen.

Welke vleessoorten en hoeveel stuks vlees pp voor een gevarieerde barbecue?

Wanneer je voor een bbq wilt weten hoeveel gram vlees je per persoon nodig hebt, spelen meerdere factoren een rol. Ook het soort vlees en het aantal stuks vlees per persoon bepalen hoeveel gram je uiteindelijk zult gebruiken voor de maaltijd. Er zijn ondenkbaar veel vleessoorten mogelijk voor jouw barbecue. Verder verschilt iedere vleessoort in gewicht en grootte. 

Wij kunnen je aanraden om voor zoveel mogelijk variatie te gaan. Met voldoende keuzemogelijkheden zal de barbecue voor iedere eter genoeg te bieden hebben. Bovendien is een gevarieerde maaltijd gezonder en lekkerder. Ben je gewend om altijd dezelfde vleessoorten te kiezen? Ook dan kan het een aangename verrassing zijn om eens iets heel anders te proberen. Zoals je ziet komt het met barbecues niet zo nauw hoeveel vlees je p.p. nodig hebt.

Een ambachtelijke barbecue draait om meer dan alleen vlees

Hoewel je bij een barbecue al gauw denkt aan spareribs, hamburgers, een mals biefstukje of de vertrouwde barbecueworst, zijn er veel meer mogelijkheden om barbecues extra speciaal te maken. Juist door te variëren met andere ingrediënten naast vleeswaren zal je nog meer genieten van het barbecueën. 

BBQ met vlees en meer

Een bbq draait om meer dan de hoeveelheid vlees per persoon: ook salades, sauzen en vers stokbrood met kruidenboter horen bij een ambachtelijke barbecue. Heb je een aantal vers afgebakken stokbroden met huisgemaakte kruidenboter, dan heb je bijvoorbeeld al minder vlees nodig. Door dit aan te vullen met verse salades wordt jouw bbq ook nog gezonder én voordeliger. Zo kun je zo veel variëren als je maar wilt.

Houd rekening met verschillende eters en aanvullende etenswaren

Misschien heb je al wat rondgekeken online om te bedenken hoeveel vlees je nodig hebt voor de barbecue die je wilt organiseren. Hoeveelheden lopen uiteen van 250 tot 500 gram p.p. Uiteindelijk heeft de juiste hoeveelheid vleeswaren alles te maken met het type eter en met de andere etenswaren die je ernaast hebt. 

Kinder BBQ en vegetarische BBQ

Een kind zal bijvoorbeeld een stuk minder eten dan een volwassene. Daardoor kun je beter een gemiddelde hoeveelheid vlees per persoon kiezen. Met een logische inschatting heb je niet te weinig, maar zal je ook geen eten verspillen.

In één keer klaar met een barbecuepakket bestellen

Wil je tijd en moeite besparen met boodschappenlijstjes maken en inkopen doen? Een barbecuepakket van De Barbecue Boer kan dan de ideale optie zijn. Bij De Barbecue Boer vind je veelzijdige barbecuepakketten: voor iedere gelegenheid een ander pakket. Met de juiste ervaring en kennis over barbecues verzorgen kunnen de hoeveelheden precies goed afgesteld worden. 

En om het nog gemakkelijker te maken voor jou: zelfs de gasbarbecue, borden en bestek worden bijgeleverd. Thuis of op locatie wordt jouw volledige pakket afgeleverd en weer netjes opgehaald.

Kies jouw BBQ-pakket

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
  • De gezelligste buurt van Nederland!
Delen op: