
American BBQ: Hoe doen ze het in de states?
Tussen een typische Hollandse BBQ en een American BBQ is er een wereld van verschil. Niet gek vanwege de vele culturele verschillen die we hebben. Natuurlijk zijn er ook overeenkomsten tussen een American BBQ en een Nederlandse barbecue. Een American BBQ organiseren? In deze blog lees je er alles over! Wij raden het je aan.
American BBQ: regionale verschillen
In Nederland voert iedereen zijn barbecue zo een beetje hetzelfde uit. Een lekker stukje vlees, stokbrood met kruidenboter en een lekker hapje rundvleessalade. De barbecue gaat aan, drankje erbij, vlees op de BBQ en binnen een paar minuten genieten we van ons eten
In Amerika ligt de standaard wel wat hoger dan hier in Nederland. Bij een American BBQ word je al aangekeken wanneer je de kruiden niet goed verdeeld hebt over het vlees. In Nederland is dat pas al het vlees zwart is ;).
De technieken bij een American BBQ
"Low and slow", de bekendste techniek bij een American BBQ. Het vuur zet je op een laat pitje, lage temperaturen en natuurlijk heel veel BBQ vlees
Maar niet alleen "low and slow" is een populaire barbecue techniek in Amerika. Ook grillen bij een American BBQ is de normaalste zaak van de wereld. Hoog vuur, hoge temperaturen en kleinere stukken vlees. De buitenkant van het vlees wordt dichtgeschroeid door de hoge temperaturen. Hierdoor is het vlees snel klaar om geserveerd, en gegeten te worden.
American BBQ sauzen
De sauzen voor een echte American BBQ zijn gelukkig wél in de supermarkt te halen, in tegenstelling tot het vlees. Waar bij de meeste Nederlandse barbecues de pot met mayonaise, curry en ketchup op tafel staan, zijn ze in Amerika wat gevarieerder. Honingmosterd, pittige knoflook, hot chili saus, bacon-saus en natuurlijk cocktail saus. Toch weer wat anders dan de eeuwige, maar stiekem wel lekkere, mayonaise. American BBQ sauzen zijn ideaal als je jouw gasten wilt verrassen!
American BBQ: groter, veel groter…
Amerikanen kunnen er wat van. Waar wij na 2 worstjes, een hamburger, een salade en 5 sneetjes stokbrood wel redelijk vol zitten, kunnen ze er bij een American BBQ geen genoeg van krijgen. Het is dan ook niet voor niks dat het record voor de langste barbecue marathon op de naam van een Amerikaan staat. Een American BBQ van 34 uur en 35 minuten. Geloof jij het?
De Barbecue Boer maakt jouw barbecue compleet
- De beste versproducten van slager en visboer
- Verse salades, sauzen en stokbrood
- Inclusief BBQ, borden en bestek
- Breng- en haalservice
- Géén afwas
- Gewoon lekker in Nederland ;-)
Meer interessante blogs

Gas of kolen barbecue?
Tegenwoordig zijn er talloze manieren om te barbecueën. Twijfel je over de soort barbecue die je wilt gebruiken? Wij hebben de voor- en nadelen op een rijtje gezet zodat jij een goede keuze kunt maken. Je leest het hier.

Heerlijke recepten voor de barbecue
Barbecueën in de zomer, gelukkiger kan je een mens niet maken. Soms is het tijd om een nieuw recept te proberen. Wij helpen je daar een handje mee, wij hebben een aantal lekkere recepten op een rijtje gezet. Zowel vleesrecepten, recepten met vis en vegetarische gerechten. Om je vingers bij af te likken.

Poolparty met barbecue organiseren
Wanneer de tropische temperaturen weer worden bereikt willen we vaak maar 2 dingen: verkoeling en barbecueën. De geur van vers gegrild vlees en een duik in het zwembad, met vrienden en familie, dat klinkt als een heerlijke dag. Toch? En dat met een compleet verzorgde barbecue van De Barbecue Boer. Een geslaagde poolparty organiseren? Wij zetten alle tips en benodigdheden voor jou op een rij.

De BBQ boodschappenlijst
Heb je een BBQ op de planning staan? Dan is altijd de vraag: Wat haal je in huis? De Barbecue Boer helpt je met een boodschappenlijst én een nog makkelijkere oplossing.