Ga naar inhoud
Stokbroden met kruidenboter

De BBQ boodschappenlijst

BBQ op de planning? Wat haal je dan in huis? De Barbecue Boer helpt je met een boodschappenlijst én een nog makkelijkere oplossing.

Wanneer de dagen langer worden, kijken we verlekkerd naar de tuin. Daar staat de glimmende barbecue, te wachten op de eerste sessie van het jaar. De voorpret kan beginnen: ga je voor kolen, of grill je liever elektrisch? Welk vlees heb je nodig? Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met plannen: er is veel nodig om een gezellige barbecue te organiseren! Wat hoort er sowieso thuis op iedere boodschappenlijst voor een overheerlijke barbecue?

Stokbrood en salades

De organisatie van een barbecue is sterk afhankelijk van het publiek. Voor mannen is het eigenlijk heel simpel: een paar lekkere hamburgers, een aantal worstjes en misschien een satéprikker met kip. Dames genieten in de regel meer van vis, zoals een lekker stukje zalm, en de bijgerechten, waaronder stokbrood met kruidenboter. Reken voor iedere gast ongeveer een half stokbrood, dan heb je nooit te weinig! Uiteraard mogen de salades niet ontbreken. Een stevige aardappelsalade bijvoorbeeld, of een verse rundvleessalade. Tegenwoordig is ook de fruitsalade populair, met zomerse groenten als aardbei, meloen en ananas.

De sausjes

Onmisbaar bij een gezellige barbecue: de sausjes. Er zijn een aantal soorten die je kunt onderscheiden. In de eerste plaats zijn er de sauzen voor bij het vlees. Denk aan mayonaise, ketchup, of knoflooksaus. Daarbij komen de sausjes voor de bijgerechten, zoals een sladressing, of een bakje kruidenkaas. Wat vaak wordt vergeten is de satésaus, hoewel deze juist erg goed scoort! Je kunt zelf een saté maken op basis van pindakaas, of een bakje kopen in vrijwel iedere supermarkt. Bij het kopen van de sausjes is het slim om rekening te houden met allergieën. Van alle populaire sauzen zijn meerdere varianten, waardoor je altijd wel een geschikt exemplaar kunt vinden. 

Borden en bestek

Er zijn twee grote nadelen aan een barbecue. De eerste is het schoonmaken van de grillplaat, het tweede is de afwas. Wanneer je flink wat gasten hebt, is de kans groot dat je na het grillen staat te boenen tot het donker wordt. Plastic borden en bestek zijn daarom erg handig, maar geven helaas niet altijd de beste smaakervaring. Tegenwoordig kiezen ook steeds meer mensen voor het groene alternatief, bijvoorbeeld borden van gerecycled papier of bamboe. Na het eten kun je deze gewoon in de prullenbak deponeren: nooit meer die enorme berg afwas wegwerken! Denk ook aan plastic bekers voor frisdrank, of alcoholische versnaperingen!

De kleine dingen

Schenk ook aandacht aan de kleine zaken. Zorg bijvoorbeeld voor genoeg aanmaakblokjes en koop eventueel wat aanmaakvloeistof. Menig man heeft staan zwoegen bij de barbecue om de kolen aan te krijgen, zorg dat jij de juiste hulpmiddelen bij de hand hebt! Verder is het belangrijk om voldoende zitplaatsen te regelen. Vraag gasten om zij een aantal stoelen meenemen, of leen waar nodig tuinstoelen van de buren. Denk tot slot aan servetten, aluminiumfolie en gereedschap om het vlees te draaien. Krijg je vegetariërs te eten? Zorg dan dat je hun eten apart kunt houden, bijvoorbeeld op een aparte schaal.

Zorgeloos barbecueën

Geen zin om al deze zaken zelf te regelen? De Barbecue Boer staat voor je klaar! Je maakt een keuze uit verschillende barbecuepakketten, afhankelijk van je voorkeuren. Bij de pakketten zijn sausjes, salades en stokbroden inbegrepen. Ook wordt de barbecue geregeld en is er voldoende servies. Zorgeloos barbecueën dus, dankzij de Barbecue Boer!

Kies jouw favoriete BBQ-pakket

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
  • De gezelligste buurt van Nederland!
Kies jouw favoriete pakket
Het basis barbecue pakket

Basis pakket

Voor een topprijs een complete barbecue!

Bekijk product
€18,25 p.p.
Barbecue beef en steak pakket

Beef & steak pakket

De beste keuze voor een echte vleesliefhebber!

Bekijk product
€23,95 p.p.

Vis & gamba pakket

Een heerlijke visbeleving voor op de barbecue!

Bekijk product
€22,50 p.p.
Het Boer'n barbecue pakket

Boer’n pakket

Een boerengenot, direct vanaf het land!

Bekijk product
€19,50 p.p.
Het Luxe barbecue pakket

Luxe pakket

Een luxe lekkernij voor een uitstekende prijs!

Bekijk product
€20,50 p.p.
Vlees en vis barbecue pakket

Vlees & vis pakket

Een combinatie van 's werelds beste barbecue-ingrediënten!

Bekijk product
€21,50 p.p.
Het Halal barbecue pakket

Halal pakket

Geniet van een halalbarbecue als ooit tevoren! 

Bekijk product
€19,50 p.p.
Kinder barbecue pakket

Kinder pakket

De lekkerste barbecue voor onze kleintjes!

Bekijk product
€13,50 p.p.
Vegetarisch barbecue pakket

Vegetarisch pakket

Een vegetarische barbecue, perfect van smaak!

Bekijk product
€19,85 p.p.
Allergeenvrij barbecue pakket

Allergeenvrij pakket

Voor een allergeenvrije barbecue moet je hier zijn!

Bekijk product
€22,50 p.p.
Delen op: