Ga naar content
Terug naar blogs

De BBQ boodschappenlijst

Wanneer de dagen langer worden, kijken we verlekkert naar de tuin. Daar staat de glimmende barbecue, te wachten op de eerste sessie van het jaar. De voorpret kan beginnen: ga je voor kolen, of grill je liever elektrisch? Welk vlees heb je nodig? Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met plannen: er is veel nodig om een gezellige barbecue te organiseren! Wat hoort er sowieso thuis op iedere barbecue-boodschappenlijst?

Stokbrood en salades

De organisatie van een barbecue is sterk afhankelijk van het publiek. Voor mannen is het eigenlijk heel simpel: een paar lekkere hamburgers, een aantal worstjes en misschien een satéprikker met kip. Dames genieten in de regel meer van vis, zoals een lekker stukje zalm, en de bijgerechten, waaronder stokbrood met kruidenboter. Reken voor iedere gast ongeveer een half stokbrood, dan heb je nooit te weinig! Uiteraard mogen de salades niet ontbreken. Een stevige aardappelsalade bijvoorbeeld, of een verse rundvleessalade. Tegenwoordig is ook de fruitsalade populair, met zomerse groenten als aardbei, meloen en ananas.

De sausjes

Onmisbaar bij een gezellige barbecue: de sausjes. Er zijn een aantal soorten die je kunt onderscheiden. In de eerste plaats zijn er de sauzen voor bij het vlees. Denk aan mayonaise, ketchup, of knoflooksaus. Daarbij komen de sausjes voor de bijgerechten, zoals een sladressing, of een bakje kruidenkaas. Wat vaak wordt vergeten is de satésaus, hoewel deze juist erg goed scoort! Je kunt zelf een saté maken op basis van pindakaas, of een bakje kopen in vrijwel iedere supermarkt. Bij het kopen van de sausjes is het slim om rekening te houden met allergieën. Van alle populaire sauzen zijn meerdere varianten, waardoor je altijd wel een geschikt exemplaar kunt vinden. 

BBQ inclusief saus en salades

Borden en bestek

Er zijn twee grote nadelen aan een barbecue. De eerste is het schoonmaken van de grilplaat, het tweede is de afwas. Wanneer je flink wat gasten hebt, is de kans groot dat je na het grillen staat te boenen tot het donker wordt. Plastic borden en bestek zijn daarom erg handig, maar geven helaas niet altijd de beste smaakervaring. Tegenwoordig kiezen ook steeds meer mensen voor het groene alternatief, bijvoorbeeld borden van gerecycled papier of bamboe. Na het eten kun je deze gewoon in de prullenbak deponeren: nooit meer die enorme berg afwas wegwerken! Denk ook aan plastic bekers voor frisdrank, of alcoholische versnaperingen!

De kleine dingen

Schenk ook aandacht aan de kleine zaken. Zorg bijvoorbeeld voor genoeg aanmaakblokjes en koop eventueel wat aanmaakvloeistof. Menig man heeft staan zwoegen bij de barbecue om de kolen aan te krijgen, zorg dat jij de juiste hulpmiddelen bij de hand hebt! Verder is het belangrijk om voldoende zitplaatsen te regelen. Vraag gasten om zij een aantal stoelen meenemen, of leen waar nodig tuinstoelen van de buren. Denk tot slot aan servetten, aluminiumfolie en gereedschap om het vlees te draaien. Krijg je vegetariërs te eten? Zorg dan dat je hun eten apart kunt houden, bijvoorbeeld op een aparte schaal.

Zorgeloos barbecueën

Geen zin om al deze zaken zelf te regelen? De Barbecue Boer staat voor je klaar! Je maakt een keuze uit verschillende barbecuepakketten, afhankelijk van je voorkeuren. Bij de pakketten zijn sausjes, salades en stokbroden inbegrepen. Ook wordt de barbecue geregeld en is er voldoende servies. Zorgeloos barbecueën dus, dankzij de Barbecue Boer!

Kies jouw favoriete BBQ-pakket
  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
  • De gezelligste buurt van Nederland!
Kies en bestel jouw BBQ-pakket
Schrijf je in en krijg 4 tips om een absolute BBQ-Koning(in) te worden!
Geniet van een ambachtelijke barbecue bij De Barbecue Boer
De Barbecue Boer biedt alles om je barbecue compleet en ambachtelijk te maken:
  • Echt slagersvlees van hoge kwaliteit.
  • Huisgemaakte producten zoals salades, stokbroden en sauzen.
  • Alle benodigdheden, van een barbecue tot aan servies.
  • Geen afwas
Bekijk alle pakketten
Schrijf je in en krijg 4 tips om een absolute BBQ-Koning(in) te worden!
Terug naar blogs

Meer interessante blogs

Burendag 2020 met corona

Zaterdag 26 september is het weer zover. Burendag 2020! Maar hoe pak je dit aan tijdens corona? Wij geven je tips & tricks hoe je toch een gezellige burendag kunt organiseren.