Ga naar inhoud
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Lees meer
Gas of kolen barbecue

Gas of kolen barbecue?

Wanneer je twijfelt over de soort barbecue die je wilt gebruiken, kan een overzicht van voor- en nadelen je vast helpen om een goede keuze te maken. Je leest het hier!

Barbecueën, een beleving die je moet meemaken! De geur, de smaak, de sfeer… Het vult elkaar perfect aan. Maar nu blijft de vraag, welke barbecue is nu perfect? Een barbecue op gas of toch op kolen? Wanneer je twijfelt over de soort barbecue die je wilt gebruiken, kan een overzicht van voor- en nadelen je vast helpen om een goede keuze te maken. Lees snel verder!

“Barbecueën op kolen zorgt voor een betere smaak, op gas proef je meer het vlees”

Gasbarbecue

Gasbarbecue: ervaar het gemak 

Een gasbarbecue is een barbecue gemaakt voor het gemak. Dat betekent dat deze barbecue snel opwarmt en de temperatuur eenvoudig te beheersen is. Een handig voordeel als je spontaan besluit om te gaan barbecueën met een (groot) gezelschap. Ook na afloop komt het gemak om de hoek kijken, want een gasbarbecue is relatief snel schoongemaakt. 

Naast de voordelen van een gasbarbecue kleeft er eigenlijk maar één nadeel aan een gasbarbecue en dat is de prijs. Wanneer je echt een goede gasbarbecue wil aanschaffen ben je al snel 300,- kwijt. Dit is een investering waar je goed over na moet denken. Zijn de gemakkelijke voordelen het waard om te kiezen voor een gasbarbecue?

Houtskoolbarbecue: spelen met vuur

Een houtskoolbarbecue zorgt voor een authentieke grilbeleving. Door de kooltjes komt er veel rook vrij tijdens het barbecueën en dat proef je terug in het vlees. Er zijn zelfs verschillende soorten kolen beschikbaar waardoor je smaak kunt toevoegen aan het vlees. Barbecueën op kolen zorgt dan ook voor een betere smaak, maar op gas proef je meer het vlees.

Een nadeel aan een houtskoolbarbecue is het opwarmen en het op peil krijgen van de temperatuur. Het duurt minimaal 30 minuten in tegenstelling tot 5 minuten bij een gasbarbecue. Ondanks de sfeer, zorgen kolen voor zwarte vingers, meer afval en aankoek-resten. Na afloop van een barbecue met kolen ben je dan ook veel tijd kwijt aan schoonmaken en opruimen. 

De keus is aan jou! Hou je meer van het ultieme grillgevoel of ga je toch voor gemak?

 GasKolen
PrijsDuurGoedkoop
Op temperatuurSnelLangzaam
SchoonmaakWeinigVeel

Barbecue pakket

Compleet verzorgde BBQ met gasbarbecue

Na dit gelezen te hebben zin om te barbecueën, maar niet in de voorbereidingen? Heel begrijpelijk! Laat je barbecue gewoon verzorgen door De Barbecue Boer. De partij die van top tot teen jouw barbecue verzorgd, levert én weer ophaalt op iedere gewenste locatie in Nederland. 

De Barbecue Boer maakt voor iedere barbecue uitsluitend gebruik van verse producten. Dat betekent vers vlees van de slager, vers stokbrood met kruidenboter en verse huisgemaakte salades. Extra borden of bestek nodig? Dat regelen we ook voor je! Net als desserts of gekoelde dranken als dat gewenst is. Alles wordt geleverd samen met de gasbarbecue. 

Wanneer de barbecue is afgelopen en alles wordt opgehaald, mag de vaat vies terug. Wij doen namelijk de afwas voor je! Het is allemaal onderdeel van de service van De Barbecue Boer.

Kies jouw favoriete BBQ-pakket

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
Delen op: