Ga naar inhoud

Let op! Wij zijn tot en met 23  juni a.s. volgeboekt Ook de datums 28/29 en 30 juni a.s. zijn volgeboekt. Wij kunnen hierdoor geen bestellingen meer aannemen voor deze data.

Gas of kolen barbecue

Gas of kolen barbecue?

Tegenwoordig zijn er talloze manieren om te barbecueën. Twijfel je over de soort barbecue die je wilt gebruiken? Wij hebben de voor- en nadelen op een rijtje gezet zodat jij een goede keuze kunt maken. Je leest het hier.

Barbecueën is echt een beleving! De geur, de smaak, de sfeer… het vult elkaar perfect aan. Maar nu blijft de vraag, welke barbecue is nu perfect? Een barbecue op gas? Of toch een barbecue met kolen? De keuze is niet makkelijker, daarom helpen wij jou!

“Barbecueën op kolen zorgt voor een betere smaak, op gas proef je meer het vlees”

Gasbarbecue

Gasbarbecue: ervaar het gemak 

Laten we beginnen bij de gasbarbecue, de gasbarbecue is gemaakt voor het gemak. De barbecue warmt snel op en de temperatuur is eenvoudig te bedienen en te beheersen. Ideaal voor wanneer je gaat barbecueën met een grote groep. Ook na het barbecueën ben je weinig tijd kwijt, een gasbarbecue is relatief gezien snel schoongemaakt

Een gasbarbecue heeft niet alleen maar voordelen, er kleven namelijk ook een aantal nadelen aan. Om te beginnen, de smaak. Het vlees van een gasbarbecue geeft niet dezelfde rokerige smaak als het eten dat is bereid op een houtskoolbarbecue. Dit komt doordat er geen echte rook is die het vlees kan doordrinken, wat bijdraagt aan de smaak. Daarnaast is de prijs ook een nadeel van een gasbarbecue. Wanneer je echt een goede gasbarbecue wil aanschaffen ben je al snel 300,- kwijt. Dit is een investering waar je goed over na moet denken. Zijn de voordelen het waard om te kiezen voor een gasbarbecue? Laten we over gaan naar de houtskoolbarbecue!

Houtskoolbarbecue: spelen met vuur

Een houtskoolbarbecue zorgt voor een authentieke grilbeleving. Door de kooltjes komt er veel rook vrij tijdens het barbecueën en dat proef je terug in het vlees, net zoals de hogere temperaturen die een houtskoolbarbecue kan bereiken. Er zijn zelfs verschillende soorten kolen beschikbaar waardoor je smaak kunt toevoegen aan het vlees. Barbecueën op kolen zorgt dan ook voor een betere smaak, maar op gas proef je meer het vlees. Daarnaast is een houtskoolbarbecue over het algemeen beter betaal in aanschaf dan de gasbarbecue. 

Een nadeel aan een houtskoolbarbecue is het opwarmen en het op peil krijgen van de temperatuur. Het duurt minimaal 30 minuten in tegenstelling tot 5 minuten bij een gasbarbecue. Ondanks de sfeer, zorgen kolen voor zwarte vingers, meer afval en aankoek-resten. Na afloop van een barbecue met kolen ben je dan ook veel tijd kwijt aan schoonmaken en opruimen. 

De keuze is aan jou! Hou je meer van het ultieme grillgevoel of ga je toch voor gemak?

 GasKolen
PrijsDuurGoedkoop
Op temperatuurSnelLangzaam
SchoonmaakWeinigVeel

Barbecue pakket

Compleet verzorgde BBQ met gasbarbecue

Na dit gelezen te hebben zin om te barbecueën, maar niet in de voorbereidingen? Heel begrijpelijk! Laat je barbecue gewoon verzorgen door De Barbecue Boer. De partij die van top tot teen jouw barbecue verzorgd, levert én weer ophaalt op iedere gewenste locatie in Nederland. 

De Barbecue Boer maakt voor iedere barbecue uitsluitend gebruik van verse producten. Dat betekent vers vlees van de slager, vers stokbrood met kruidenboter en verse huisgemaakte salades. Extra borden of bestek nodig? Dat regelen we ook voor je! Net als desserts of gekoelde dranken als dat gewenst is. Alles wordt geleverd samen met de gasbarbecue. 

Wanneer de barbecue is afgelopen en alles wordt opgehaald, mag de vaat vies terug. Wij doen namelijk de afwas voor je! Het is allemaal onderdeel van de service van De Barbecue Boer.

Kies jouw favoriete BBQ-pakket

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
Delen op: