Ga naar content
Terug naar blogs

Tips voor een geslaagd vriendenweekend

Tips voor het organiseren van een geslaagd vriendenweekend

Ben jij deze keer de aangewezen persoon om het jaarlijkse weekend met vrienden te organiseren? Dan vraag je je misschien af hoe je dit allemaal gaat aanpakken. Laat je hier inspireren! Waar gaan jullie heen, wat gaan jullie doen en – ook niet onbelangrijk – hoeveel mag het weekendje weg kosten? Bij het plannen van een vriendenweekend kan aardig wat komen kijken. Daarom helpen we je graag met de organisatie. Van accommodatie tot activiteiten en van het budget tot de catering: alles komt aan bod. Zo weet je zeker dat het mannenweekend een succes wordt.

De perfecte locatie vinden

Allereerst is de vraag natuurlijk waar je met je vrienden gaat verblijven. De locatie moet goed bereikbaar zijn voor iedereen en de bestemming moet natuurlijk origineel zijn. Ook moet er genoeg te beleven zijn in de omgeving. In principe geldt dat voor overal in Nederland. In ons relatief kleine landje reis je snel van a naar b. Ook zijn er in iedere provincie veel recreatiemogelijkheden.

Vrienden weekend

Zin in een weekend in de vrije natuur? Kies dan voor Gelderland, Drenthe, Overijssel of Friesland. In die provincies vind je ook zeer gunstig geprijsde groepsverblijven. Huur bijvoorbeeld een vakantieboerderij af met een groot privéterrein. Op een eigen terrein kun je vrij activiteiten en spellen doen. Denk bijvoorbeeld aan een zeskamp of een gezellige avond rond een kampvuur. Boerderijen met sport- of grasveld, zwembad en/of overdekt terras behoren allemaal tot de mogelijkheden. Ook een vuurplaats voor een kampvuur is vaak aanwezig. Zeker in de lente en zomer is een vakantieboerderij een echte aanrader.

Een onvergetelijke stedentrip

Is jouw vriendengroep meer geïnteresseerd in uitgaan en het bruisende stadsleven? Organiseer het vriendenweekend dan in een leuke stad – in Nederland of in het buitenland. Om de kosten te beperken, raden we aan een Airbnb te boeken. Ook in grote steden kun zo je voordelige verblijfplaatsen vinden. Daarnaast heb je ook nog wel eens voordelige campings, net iets buiten de stad. 

Stedentrip met vrienden

Wil je het liefst in Nederland blijven? Bezoek dan Rotterdam, Den Haag of Amsterdam. In de hoofdstad is altijd veel te beleven dankzij het bruisende uitgaansleven en het grote aanbod aan activiteiten. Voor een origineler weekendje weg zijn Breda en Maastricht ook zeer goede opties. In deze steden is altijd wat te doen. Ontdek de gezellige, internationale en ontspannen sfeer. Dankzij de invloed van buurlanden België en Duitsland zal je vele heerlijke biertjes kunnen proeven. Bovendien liggen de prijzen in Maastricht lager in deze mooie, Zuid-Limburgse stad. Als activiteit kun je een uitje naar de grotten plannen of gewoon gezellig rondslenteren in het levendige centrum.

Een onvergetelijke stedentrip

Waar jullie ook het vriendenweekend gaan vieren; er moet een goede maaltijd geregeld worden. Een barbecue hoort vrijwel altijd thuis op een weekendje weg. Heb je echter geen zin om de voorbereidingen allemaal zelf te regelen, dan hebben we een ideale oplossing voor je. Laat de barbecue en alle benodigdheden gewoon op locatie bezorgen. De Barbecue Boer levert overal in Nederland en biedt complete barbecues met ambachtelijke ingrediënten aan. Dat betekent een barbecue inclusief:

 • Vlees (en vis), salades, stokbroden en sauzen
 • Serviesgoed: borden, bestek, tangen en opscheplepels
 • Gratis levering door Nederland
 • Geen afwas, dat doen wij!
Vriendenweekend BBQ
Complete barbecue bij een vriendenweekend
 • De beste versproducten van slager en visboer
 • Verse salades, warme stokbroden en sauzen
 • Inclusief barbecue, borden en bestek
 • Gratis breng- en haalservice
 • Géén afwas
Kies en bestel jouw barbecuepakket
Schrijf je in en krijg 4 tips om een absolute BBQ-Koning(in) te worden!
Geniet van een ambachtelijke barbecue bij De Barbecue Boer
De Barbecue Boer biedt alles om je barbecue compleet en ambachtelijk te maken:
 • Echt slagersvlees van hoge kwaliteit.
 • Huisgemaakte producten zoals salades, stokbroden en sauzen.
 • Alle benodigdheden, van een barbecue tot aan servies.
 • Geen afwas
Bekijk alle pakketten
Schrijf je in en krijg 4 tips om een absolute BBQ-Koning(in) te worden!
Terug naar blogs

Meer interessante blogs