Ga naar content
Terug naar blogs

Zorgeloos barbecueën: 10 veiligheidstips voor de barbecue

Gezellig barbecueën met vrienden, familie of collega’s. U wilt laten zien hoe goed u kunt grillen of u laat juist iemand anders het werk doen. Hoe dan ook, om te voorkomen dat een gevaarlijke situatie ontstaat tijdens het barbecueën vindt u 10 veiligheidstips.

Voorafgaand

1. Zorg voor een vlakke en harde ondergrond. De barbecue moet stevig en recht op de poten staan. Let er ook op dat de gasfles rechtop staat en nooit onder de barbecue geplaats wordt.

2. Zet de barbecue niet te dicht bij planten, struiken of andere begroeiing. In de zomer is het warm en droog en kan een klein vlammetje al genoeg zijn.

3. Zet de barbecue niet te de dicht bij de deuropening. Gas of rook kan altijd binnen terechtkomen. Dit is slecht voor de gezondheid en geeft bovendien een onaangename geur.

Tijdens de barbecue

4. Gebruik nooit spiritus of andere brandbare middelen. Gelukkig levert De Barbecue Boer gasbarbecues, waardoor u niet lang hoeft te wachten.

5. Houd altijd een emmer water of ander blusmateriaal binnen handbereik. Mocht het uit de hand lopen, dan ben je er altijd op tijd bij.

6. Heeft u kinderen of huisdieren? Laat ze niet ongezien in de buurt van de barbecue. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

7. Verplaats nooit een barbecue die aan staat. Naast de kans op brandingsgevaar vangt u bovendien het gas in uw gezicht op.

8. Maak alleen gebruik van de meegeleverde barbecuetangen. Zo voorkomt u verbrande vingers en is het veiliger om het vlees om te draaien.

Na de barbecue

9. Draai de gasfles dicht wanneer u klaar bent met barbecueën en zet de warmtestand uit.

10. Onze laatste tip: wij helpen je altijd uit de brand. Laat daarom alles vuil staan. Wij reinigen de barbecue en doen de afwas!

Met deze barbecue veiligheidstips is het een fluitje van een cent. Geniet verder van al het gemak!

Tip 11: laat De Barbecue Boer alles regelen
  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
  • Een hele blije vader! 
Kies en bestel jouw favoriete BBQ
Geniet van een ambachtelijke barbecue bij De Barbecue Boer
De Barbecue Boer biedt alles om je barbecue compleet en ambachtelijk te maken:
  • Echt slagersvlees van hoge kwaliteit.
  • Huisgemaakte producten zoals salades, stokbroden en sauzen.
  • Alle benodigdheden, van een barbecue tot aan servies.
  • Geen afwas
Bekijk alle pakketten
Terug naar blogs

Meer interessante blogs