Ga naar inhoud

Let op! Wij zijn voor het gehele paasweekend volgeboekt en kunnen hierdoor geen bestellingen meer aannemen.

Winter BBQ gerechten

Voor de echte barbecuefans: winter BBQ recepten!

De echte barbecueër ziet altijd reden voor een barbecue – zelfs in de wintermaanden. We hopen dat onderstaande winter BBQ recepten je een handje kunnen helpen.

Misschien zoek je nog een origineel idee voor het kerstdiner van dit jaar. Verras vrienden of familie eens met een kerst-BBQ. Staan de plannen voor de kerstdagen al vast? Maak er dan een Nieuwjaarsbarbecue van of nodig mensen spontaan uit voor een BBQ op een willekeurige datum. Een winter BBQ past bij vele gelegenheden. Zodra de datum geprikt is, kun je gaan brainstormen welke gerechten je gaat bereiden.

Typische wintergerechten bereiden

Welke winter BBQ-recepten passen echt bij een winterse barbecue? Op koude dagen zullen de meeste mensen een stevige maaltijd wel kunnen waarderen. Een van de hoofdingrediënten van wintergerechten is daarom vlees – perfect als je wilt barbecueën! Denk aan biefstuk gemarineerd met barbecuesaus of kipspiesjes met een stevige satésaus. Voor een kerstbarbecue kan kalkoen of ander gevogelte natuurlijk niet ontbreken. Zoek je een origineler alternatief? Serveer dan eend met pruimensaus. Het zoetige sausje past perfect bij eendenborstfilet.

Verder heb je keuze uit diverse wintergroenten zoals kool, pompoen en pastinaak. Je kunt bijvoorbeeld salades maken als een goede tegenhanger van de rijke vleesgerechten. Sommige groente is echter ook verrassend lekker van de grill. Snijd een pompoen in schijfjes, marineer met peper en zout en smeer de plakjes in met een beetje olie. Bak de groente aan beide kanten kort op het rooster en geniet van een heerlijk bijgerecht. Zo zijn er vele gerechtjes voor de winter BBQ te bedenken. Tip: sluit de avond af met een typisch Nederlands dessert; warme stoofpeertjes met kaneel.

Deze hapjes en drankjes houden je warm

Verwarmende hapjes en drankjes zijn een echte aanrader voor een winter BBQ. Bereid vlees bijvoorbeeld met een pittige marinade of maak een curry als bijgerecht. Hoe pittiger het eten, hoe meer het verwarmt. Meld van tevoren wel even welke gerechten scherp zijn om onaangename verrassingen te voorkomen. Daarnaast is eten flamberen een goede én erg lekkere optie. Alcohol geeft gerechten een bijzonder rijke smaak en verwarmt bovendien het lichaam.

Winter barbecue

Ook recepten voor warme drankjes mogen bij een winterbarbecue niet ontbreken. Er is niets als glühwein of warme chocomel om jezelf lekker op te warmen. Kies zowel alcoholische als alcoholvrije drankjes zodat er voor iedereen iets bij zit. Voor glühwein heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Een liter rode wijn
  • 1 sinaasappel
  • Een halve citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 4 kruidnagels
  • Suiker naar smaak

Chocolademelk is nog eenvoudiger te maken. Neem simpelweg chocomel uit een pak en verwarm het of maak je eigen recept met melk, cacaopoeder en suiker naar smaak. Voor een bijzondere twist kun je anijs, kaneel of kleine marshmallows toevoegen. Bereid het drinken aan het begin van de avond en deel het uit als welkomstdrankjes. Zo heb je een aangenaam warme verrassing als start van de winter barbecue.

Een echte winter BBQ laten verzorgen

Ga je voor het eerst een barbecue in de winter organiseren? Wellicht weet je dan niet zeker hoe je het aan moet pakken. Om het jezelf net wat makkelijker te maken, kun je daarom overwegen om een barbecuepakket te bestellen. Bij De Barbecue Boer kun je iedere dag van het jaar – zelfs op feestdagen – een heerlijk barbecuemenu laten bezorgen. Het bedrijf levert een professionele gasbarbecue, borden en bestek op de gewenste locatie af. Je hoeft zelf nergens naar om te kijken. Geniet ook in de winter van een bijzonder veelzijdige BBQ met vlees/vis, salades, stokbrood met kruidenboter en huisgemaakte sauzen.

Winter BBQ

Geniet van een ambachtelijke winter bbq bij De Barbecue Boer

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
Kies jouw favoriete pakket
Het basis barbecue pakket

Basis pakket

Voor een topprijs een complete barbecue!

Bekijk product
€18,25 p.p.
Barbecue beef en steak pakket

Beef & steak pakket

De beste keuze voor een echte vleesliefhebber!

Bekijk product
€23,95 p.p.

Vis & gamba pakket

Een heerlijke visbeleving voor op de barbecue!

Bekijk product
€22,50 p.p.
Het Boer'n barbecue pakket

Boer’n pakket

Een boerengenot, direct vanaf het land!

Bekijk product
€19,50 p.p.
Het Luxe barbecue pakket

Luxe pakket

Een luxe lekkernij voor een uitstekende prijs!

Bekijk product
€20,50 p.p.
Vlees en vis barbecue pakket

Vlees & vis pakket

Een combinatie van 's werelds beste barbecue-ingrediënten!

Bekijk product
€21,50 p.p.
Het Halal barbecue pakket

Halal pakket

Geniet van een halalbarbecue als ooit tevoren! 

Bekijk product
€19,50 p.p.
Kinder barbecue pakket

Kinder pakket

De lekkerste barbecue voor onze kleintjes!

Bekijk product
€13,50 p.p.
Vegetarisch barbecue pakket

Vegetarisch pakket

Een vegetarische barbecue, perfect van smaak!

Bekijk product
€19,85 p.p.
Allergeenvrij barbecue pakket

Allergeenvrij pakket

Voor een allergeenvrije barbecue moet je hier zijn!

Bekijk product
€22,50 p.p.
Delen op: