Ga naar content
Bestellen bij De Barbecue Boer is nu al mogelijk vanaf 5 personen.
Wijzig gratis je afleverdatum of annuleer je bestelling tot 2 dagen voor levering
 • Onze medewerkers dragen als extra maatregel mondkapjes om eventuele verspreiding te voorkomen.
 • De handen worden meermaals per dag gewassen met desinfecterende zeep.
 • Wij vragen u om met iDeal te betalen en niet meer contant.
 • Lees hier onze maatregelen i.v.m. het coronavirus.
  Terug naar blogs

  8 lekkere tips voor een gezonde BBQ

  De barbecuetijd is al een poosje aangebroken. Thuis of op de camping een barbecue aansteken, het is erg verleidelijk. Met een barbecue eten we vaak net wat meer als normaal en helpt het niet bepaald wanneer je op jouw figuur wilt letten. Daar wilde De Barbecue Boer een oplossing voor vinden. Daarom onderstaand 8 tips om van een gezonde barbecue te genieten, die net zo lekker is!

  1. Sla het stokbrood over

  Voordat de barbecue begint, is het stokbrood vaak al aangesneden. In brood zit echter veel koolhydraten en ook kruidenboter zorgt niet voor een strakke buik. Probeer daarom niet te veel stokbroodjes te eten, voordat je aan de barbecue begint.

  2. Neem groentes en fruit mee voor op de grill

  Groentes op de barbecue? Natuurlijk kan dat. Vaak eten wij zoveel mogelijk vlees, maar een goede barbecue biedt juist variatie. Zet wat lekkere groentes en fruit op een spies en grill het op de barbecue. Denk eens aan gegrilde champignons, tomaat, ananas of aubergine. Gezond, lekker en weer even wat anders!

  3. Geniet van magere vleessoorten

  Geniet van vleessoorten die mager van oorsprong zijn. Persoonlijk zijn dit ook nog eens de lekkerste vleessoorten. Kip, biefstuk of ossenhaas bevatten relatief weinig vet. Probeer karbonades, hamburgers en speklapjes te over te slaan. Genoeg mensen die dit wel op hun bord willen zien.

  4. Kies voor vis

  Vervang vlees eens voor vis of zorg in ieder geval voor een goede balans tussen vlees en vis. Vis is over het algemeen mager en minder vet. Bovendien zit vis vol goede vetzuren en oliën, dat goed is voor je hart en vaten.

  5. Alcohol in mindere mate

  Probeer minder te drinken of alcohol helemaal links te laten liggen. Zoals iedereen weet, houd alcohol vet vast. Dat creëert vaak het welbekende ‘bierbuikje’. Probeer daarom eens een lekker alcoholvrij drankje. Vaak is het tijdens een barbecue ook nog een verfrissender. Mocht je toch een biertje of wijn willen drinken? Begin dan eerst met een glas water, dan is de grootste dorst verdwenen. Daarnaast kun je ook een radler drinken. Dit bevat minder alcohol en is fris van smaak.

  6. Fruitsalade in plaats van huzarensalade

  Een huzarensalade klinkt natuurlijk gezond, maar er zit ook mayonaise in verwerkt. Mocht je echt op de kleine kilootjes willen letten, dan is een fruitsalade een goed alternatief of zelfs een betere toevoeging. Zoet, fris en super gezond!

  7. Houd de saus in de fles

  Neem je vaak saus bij het barbecuevlees? Probeer er toch maar van af te blijven. Saus is een grote tegenpool van een gezonde maaltijd. Het barbecuevlees is gemarineerd en saus is daarom niet altijd nodig.

  Een lekker alternatief: mocht je de saus écht niet kunnen missen, maak dan een saus op basis van magere yoghurt. Zo behoud je toch de smaak van mayonaise, maar dan stukken minder vet.

  8. Eet in rustig tempo

  De laatste, maar misschien wel de meest onderschatte tip…eet rustig aan en schep niet te veel op je bord. Zo voorkom je dat je eerder klaar bent met eten dan de rest van de visite en dat u blijft snoepen. Wanneer je langzaam eet, heb je ook eerder door dat je voldoende heeft gegeten. Het geeft een het gevoel dat je sneller ‘vol’ zit.

  Zo’n gezonde barbecue is goed te doen toch? Ambachtelijk genieten van een gezonde barbecue!

  Tip 9: laat De Barbecue Boer alles regelen
  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
  Kies en bestel jouw favoriete BBQ
  Schrijf je in en krijg 4 tips om een absolute BBQ-Koning(in) te worden!
  Geniet van een ambachtelijke barbecue bij De Barbecue Boer
  De Barbecue Boer biedt alles om je barbecue compleet en ambachtelijk te maken:
  • Echt slagersvlees van hoge kwaliteit.
  • Huisgemaakte producten zoals salades, stokbroden en sauzen.
  • Alle benodigdheden, van een barbecue tot aan servies.
  • Geen afwas
  Bekijk alle pakketten
  Schrijf je in en krijg 4 tips om een absolute BBQ-Koning(in) te worden!
  Terug naar blogs

  Meer interessante blogs