Ga naar inhoud

Let op! Wij zijn tot en met 23  juni a.s. volgeboekt Ook de datums 28/29 en 30 juni a.s. zijn volgeboekt. Wij kunnen hierdoor geen bestellingen meer aannemen voor deze data.

Gezonde BBQ tips

8 lekkere tips voor een gezonde BBQ

Met een barbecue eten we vaak net wat meer als normaal, dat helpt niet wanneer u eens op de lijn wilt letten. Bent u benieuwd naar gezonde BBQ tips? Lees dan deze blog!

De barbecuetijd is al een poosje aangebroken. Thuis of op de camping een barbecue aansteken, het is erg verleidelijk. Met een barbecue eten we vaak net wat meer als normaal en helpt het niet bepaald wanneer je op jouw figuur wilt letten. Daar wilde De Barbecue Boer een oplossing voor vinden. Daarom onderstaand 8 tips om van een gezonde barbecue te genieten, die net zo lekker is!

1. Sla het stokbrood over

Voordat de barbecue begint, is het stokbrood vaak al aangesneden. In brood zit echter veel koolhydraten en ook kruidenboter zorgt niet voor een strakke buik. Probeer daarom niet te veel stokbroodjes te eten, voordat je aan de barbecue begint.

2. Neem groentes en fruit mee voor op de grill

Groentes op de barbecue? Natuurlijk kan dat. Vaak eten wij zoveel mogelijk vlees, maar een goede barbecue biedt juist variatie. Zet wat lekkere groentes en fruit op een spies en grill het op de barbecue. Denk eens aan gegrilde champignons, tomaat, ananas of aubergine. Gezond, lekker en weer even wat anders!

3. Geniet van magere vleessoorten

Geniet tijdens een gezonde BBQ van vleessoorten die mager van oorsprong zijn. Persoonlijk zijn dit ook nog eens de lekkerste vleessoorten. Kip, biefstuk of ossenhaas bevatten relatief weinig vet. Probeer karbonades, hamburgers en speklapjes te over te slaan. Genoeg mensen die dit wel op hun bord willen zien.

4. Kies voor vis

Vervang vlees eens door vis of zorg in ieder geval voor een goede balans tussen vlees en vis. Vis is over het algemeen mager en minder vet. Bovendien zit vis vol goede vetzuren en oliën, dat goed is voor je hart en vaten.

5. Alcohol in mindere mate

Probeer minder te drinken of alcohol helemaal links te laten liggen. Zoals iedereen weet, houd alcohol vet vast. Dat creëert vaak het welbekende ‘bierbuikje’. Probeer daarom eens een lekker alcoholvrij drankje. Vaak is het tijdens een barbecue ook nog een verfrissender. Mocht je toch een biertje of wijn willen drinken? Begin dan eerst met een glas water, dan is de grootste dorst verdwenen. Daarnaast kun je ook een Rädler drinken. Dit bevat minder alcohol en is fris van smaak. Dit past helemaal thuis in een gezonde BBQ!

6. Fruitsalade in plaats van huzarensalade

Een huzarensalade klinkt natuurlijk gezond, maar er zit ook mayonaise in verwerkt. Mocht je echt op de kleine kilootjes willen letten en een gezonde BBQ organiseren, dan is een fruitsalade een goed alternatief of zelfs een betere toevoeging. Zoet, fris en supergezond!

7. Houd de saus in de fles

Neem je vaak saus bij het barbecuevlees? Probeer er toch maar van af te blijven. Saus is een grote tegenpool van een gezonde BBQ. Het barbecuevlees is gemarineerd en saus is daarom niet altijd nodig.

Een lekker alternatief: mocht je de saus écht niet kunnen missen, maak dan een saus op basis van magere yoghurt. Zo behoud je toch de smaak van mayonaise, maar dan stukken minder vet. Precies wat je wil voor je gezonde BBQ.

8. Eet in rustig tempo tijdens je gezonde BBQ

De laatste, maar misschien wel de meest onderschatte tip…eet rustig aan en schep niet te veel op je bord. Zo voorkom je dat je eerder klaar bent met eten dan de rest van de visite en dat je blijft snoepen. Wanneer je langzaam eet, heb je ook eerder door dat je voldoende heeft gegeten. Het geeft een het gevoel dat je sneller ‘vol’ zit.

Zo’n gezonde barbecue is goed te doen toch? Ambachtelijk genieten van een gezonde BBQ!

Tip 9: laat De Barbecue Boer alles regelen

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
Het basis barbecue pakket

Basis pakket

Voor een topprijs een complete barbecue!

€18,25 p.p.
Barbecue beef en steak pakket

Beef & steak pakket

De beste keuze voor een echte vleesliefhebber!

€23,95 p.p.

Vis & gamba pakket

Een heerlijke visbeleving voor op de barbecue!

€22,50 p.p.
Het Boer'n barbecue pakket

Boer’n pakket

Een boerengenot, direct vanaf het land!

€19,50 p.p.
Het Luxe barbecue pakket

Luxe pakket

Een luxe lekkernij voor een uitstekende prijs!

€20,50 p.p.
Vlees en vis barbecue pakket

Vlees & vis pakket

Een combinatie van 's werelds beste barbecue-ingrediënten!

€21,50 p.p.
Het Halal barbecue pakket

Halal pakket

Geniet van een halalbarbecue als ooit tevoren! 

€19,50 p.p.
Kinder barbecue pakket

Kinder pakket

De lekkerste barbecue voor onze kleintjes!

€13,50 p.p.
Vegetarisch barbecue pakket

Vegetarisch pakket

Een vegetarische barbecue, perfect van smaak!

€19,85 p.p.
Allergeenvrij barbecue pakket

Allergeenvrij pakket

Voor een allergeenvrije barbecue moet je hier zijn!

€22,50 p.p.
Delen op: