Ga naar content
Terug naar blogs

Vis op de BBQ: leer de beste grilltechnieken

Visgerechten voegen veel toe wat betreft smaak en diversiteit. Bovendien behoren sommige vissoorten zoals zalm en forel tot de gezondste voedingsmiddelen. Veel redenen dus om vis te gaan bereiden op de grill. Ga je voor het eerst visproducten klaarmaken op een (gas)barbecue? Dan ben je wellicht op zoek naar de beste bereidingswijzen. Voor iedere vissoort zijn andere grilltechnieken nodig. We vertellen je hier graag welke techniek past bij welk soort vis. Zo wordt jouw volgende vis BBQ zeker een succes.

Hoe bereid je vis op de barbecue met aluminiumfolie?

Misschien klinkt deze bereidingswijze al bekend voor jou: een vismoot verpakt in een aluminiumfolie pakketje bakken. Deze techniek wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt voor zalm of kabeljauw. Het vlees – van de vis uiteraard – gaart goed in het folie. Er blijven geen stukjes aan de grill plakken en het eten verbrandt niet. Bovendien kun je in het aluminiumfolie kruiden, olie of boter en andere ingrediënten stoppen. Dankzij de marinade zal het gerecht extra lekker worden. De zalm (of andere vis) droogt ook niet uit. Kortom, barbecueën met folie is een handige, gemakkelijke manier om vis op de BBQ te bereiden.

Varieer oneindig met vis BBQ gerechten

Misschien heb je al wel vaker vis bereid op de BBQ, maar ben je op zoek naar specialere visgerechten. Gelukkig zijn er ontelbaar veel variaties mogelijk. Je kunt op barbecues niet alleen grillen, maar bijvoorbeeld ook stomen of roken. Voor een echt feestmaal kun je er ook voor kiezen om een vis in zijn geheel op het rooster te leggen. Dit kan onder andere met een forel, dorade of zeebaars. Zorg dat je het visje aan beide zijdes slechts eenmaal grilt zodat het vel heel blijft. Zat je meer te denken aan een tonijnsteak? Je bereikt het lekkerste resultaat dan met een hogere temperatuur. Van buiten krijgt de steak mooie grillstrepen en van binnen is de vissteak nog een beetje rauw om de malsheid te behouden.

Wil je de gasten trakteren op een extra speciaal barbecuegerecht? Bereid dan gerookte vis. Voor deze bereidingswijze heb je een grill met deksel en een cederhouten plankje nodig. De filet of moot wordt gegaard met de rook die ontstaat in de barbecue. Hierdoor geniet je van een erg bijzondere smaak. We raden ook aan om de huid op de vismoot te laten, omdat de smaak zo meer behouden blijft. Op de huid kun je ook goed marinade en kruiden aanbrengen. Ga jij de uitdaging aan om dit speciale gerecht te maken?

Geniet van een geheel verzorgd (vlees en) vis BBQ pakket

Geen zin om zelf naar de supermarkt te gaan om al het eten en drinken voor de barbecue in te slaan? Geen probleem! Laat alle benodigdheden voor de vis BBQ gewoon bij je thuis bezorgen door het cateringbedrijf De Barbecue Boer. Barbecueën wordt zelfs mogelijk voor de mensen die geen eigen barbecue hebben. Ook een gasbarbecue wordt namelijk bij je afgeleverd. Zelfs borden, bestek en servetten krijg je erbij. Je ontvangt echt een compleet barbecuepakket. Kies een vis BBQ of een vlees- én vispakket. Je krijgt tongfilet, gambaspiesen, zalm en nog veel meer heerlijke visgerechten voor op de barbecue. Geniet daarnaast van verse salades, stokbrood en huisgemaakte sauzen. Zoals je ziet hoef je je nergens zorgen om te maken. Werkelijk alles wordt voor je geregeld; ook de afwas!

Een geheel verzorgd buffet
  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades en warme stokbroden
  • Inclusief opwarmschalen, borden en bestek
  • Gratis breng- en haalservice
  • Géén afwas
Kies en bestel jouw buffet
Geniet van een ambachtelijke barbecue bij De Barbecue Boer
De Barbecue Boer biedt alles om je barbecue compleet en ambachtelijk te maken:
  • Echt slagersvlees van hoge kwaliteit.
  • Huisgemaakte producten zoals salades, stokbroden en sauzen.
  • Alle benodigdheden, van een barbecue tot aan servies.
  • Geen afwas
Bekijk alle pakketten
Terug naar blogs

Meer interessante blogs