
American BBQ: Hoe doen ze het in de states?
Tussen een typische Hollandse BBQ en een American BBQ is er een wereld van verschil. Niet gek vanwege de vele culturele verschillen die we hebben. Natuurlijk zijn er ook overeenkomsten tussen een American BBQ en een Nederlandse barbecue. Een American BBQ organiseren? In deze blog lees je er alles over! Wij raden het je aan.
American BBQ: regionale verschillen
In Nederland voert iedereen zijn barbecue zo een beetje hetzelfde uit. Een lekker stukje vlees, stokbrood met kruidenboter en een lekker hapje rundvleessalade. De barbecue gaat aan, drankje erbij, vlees op de BBQ en binnen een paar minuten genieten we van ons eten
In Amerika ligt de standaard wel wat hoger dan hier in Nederland. Bij een American BBQ word je al aangekeken wanneer je de kruiden niet goed verdeeld hebt over het vlees. In Nederland is dat pas al het vlees zwart is ;).
De technieken bij een American BBQ
"Low and slow", de bekendste techniek bij een American BBQ. Het vuur zet je op een laat pitje, lage temperaturen en natuurlijk heel veel BBQ vlees
Maar niet alleen "low and slow" is een populaire barbecue techniek in Amerika. Ook grillen bij een American BBQ is de normaalste zaak van de wereld. Hoog vuur, hoge temperaturen en kleinere stukken vlees. De buitenkant van het vlees wordt dichtgeschroeid door de hoge temperaturen. Hierdoor is het vlees snel klaar om geserveerd, en gegeten te worden.
American BBQ sauzen
De sauzen voor een echte American BBQ zijn gelukkig wél in de supermarkt te halen, in tegenstelling tot het vlees. Waar bij de meeste Nederlandse barbecues de pot met mayonaise, curry en ketchup op tafel staan, zijn ze in Amerika wat gevarieerder. Honingmosterd, pittige knoflook, hot chili saus, bacon-saus en natuurlijk cocktail saus. Toch weer wat anders dan de eeuwige, maar stiekem wel lekkere, mayonaise. American BBQ sauzen zijn ideaal als je jouw gasten wilt verrassen!
American BBQ: groter, veel groter…
Amerikanen kunnen er wat van. Waar wij na 2 worstjes, een hamburger, een salade en 5 sneetjes stokbrood wel redelijk vol zitten, kunnen ze er bij een American BBQ geen genoeg van krijgen. Het is dan ook niet voor niks dat het record voor de langste barbecue marathon op de naam van een Amerikaan staat. Een American BBQ van 34 uur en 35 minuten. Geloof jij het?
De Barbecue Boer maakt jouw barbecue compleet
- De beste versproducten van slager en visboer
- Verse salades, sauzen en stokbrood
- Inclusief BBQ, borden en bestek
- Breng- en haalservice
- Géén afwas
- Gewoon lekker in Nederland ;-)
Meer interessante blogs

Hoe kun je het beste een BBQ schoonmaken?
Het is misschien niet het leukste klusje om te doen na een avondje gezellig barbecueën, maar je kunt het beste nog dezelfde avond je BBQ schoonmaken. Wacht liever niet tot de volgende dag met schoonmaken, want dat zijn etensresten en vet vastgekoekt en moeilijker te verwijderen. Een barbecue reinigen is geen pretje, maar met de onze handige tips is jouw barbecue in no-time weer blinkend schoon!

8 lekkere tips voor een gezonde BBQ
Met een barbecue eten we vaak net wat meer als normaal, dat helpt niet wanneer u eens op de lijn wilt letten. Bent u benieuwd naar gezonde BBQ tips? Lees dan deze blog!

Poolparty met barbecue organiseren
Wanneer de tropische temperaturen weer worden bereikt willen we vaak maar 2 dingen: verkoeling en barbecueën. De geur van vers gegrild vlees en een duik in het zwembad, met vrienden en familie, dat klinkt als een heerlijke dag. Toch? En dat met een compleet verzorgde barbecue van De Barbecue Boer. Een geslaagde poolparty organiseren? Wij zetten alle tips en benodigdheden voor jou op een rij.

Hoe een geslaagd bedrijfsevenement organiseren?
Ben jij er verantwoordelijk voor? Wat het is doel en hoe pak je dit aan?