Ga naar inhoud
Barbecueën op 1,5 meter

Barbecueën op 1,5 meter. Hoe doe je dat?

We zullen er allemaal aan moeten geloven: de anderhalvemetersamenleving. In deze blog leggen we uit hoe je toch heerlijk én gezellig kunt barbecueën op anderhalve meter afstand.

Hoe je het went of keert, we zullen er allemaal moeten geloven: de anderhalvemetersamenleving. We zijn inmiddels een beetje gewend ons te houden aan deze maatregel in kleine kring, maar vanaf 1 juni mag dit ook weer met grotere groepen. Dit hoeft natuurlijk geen enkel probleem te zijn, mits je het goed aanpakt. Dat geldt ook voor barbecueën. In deze blog leggen we uit hoe je toch heerlijk én gezellig kunt barbecueën op anderhalve meter afstand.

Barbecueën op 1,5 meter afstand

Barbecue locatie: zoek de ruimte op

Heb je een gezelschap van 10 personen bij elkaar geroepen om gezellig te barbecueën? Super, de eerste stap is gezet! Tijd om na te gaan denken over de locatie. Wil je graag barbecueën in de tuin? Denk dan goed na of de omvang van je tuin voldoende ruimte biedt voor 10 personen. Mocht dit niet het geval zijn, trek dan even aan de bel en ga samen met de anderen uit het gezelschap op zoek naar een ruimere locatie. Houdt hierbij rekening met een diameter van anderhalve meter per persoon.

Tafelindeling: pak een meetlint erbij

Gezelschap. Check. Locatie. Check. Inrichting? Umm.. Dat vergt enige voorbereiding. Een tafel waar je normaal gesproken met 6 aan kunt zitten, biedt nu maar plaats voor 4 personen. Goed om dat in je achterhoofd te houden. Net als statafels. Die zijn nu maar toegankelijk voor 1 persoon in plaats van 3. Om er zeker van te zijn dat je hier geen fout in maakt kun je een meetlint erbij pakken om te kijken of er voldoende afstand mogelijk is tussen de zit- of staanplaatsen van je gasten.

1,5 meter BBQ

Vlees grillen: houd 1 persoon verantwoordelijk

Tijdens de barbecue kun je ervoor kiezen om iedereen op zijn beurt het vlees te laten grillen, de bbq-vork te reinigen en de vervolgens hetzelfde riedeltje toe te passen bij de volgende. Je kunt je voorstellen dat dit niet alleen veel tijd in beslag neemt, ook de gezelligheid komt het niet ten goede.

Kies er daarom voor om 1 persoon in het gezelschap verantwoordelijk te stellen voor het grillen van het vlees. Hij of zij raakt het vlees alleen aan met een bbq-vork en legt het vlees dat gaar is op een naastgelegen tafel waar een ieder op zijn of haar beurt vlees kan pakken. Salade pak je uiteraard ook met eigen bestek.

BBQ pakketten

Boodschappen doen: schakel De Barbecue Boer in

Het doen van de boodschappen is misschien wel de grootste klus bij het organiseren van een barbecue. Niet alleen de grootste, maar ook het meest vermoeiend. Laat je barbecue daarom regelen door De Barbecue Boer. Van A tot Z. Het enige wat jij moet doen is een keuze maken tussen de verschillende barbecue pakketten en eventueel drankjes toe te voegen aan de bestelling. Zo hoef je nergens meer naar om te kijken en kun je genieten van de voorpret.

1,5 meter bbq van De Barbecue Boer

  • Goede kwaliteit slagersvlees
  • Verse producten en ingrediënten
  • Wijzig je bestelling tot 2 dagen voor levering
  • Ook allergenenvrij, halal en vegetarisch


Safety first: desinfecteren in het kwadraat

Voorkomen is beter dan genezen, luidt het gezegde, en dat is vooral in deze tijd enorm van toepassing. Neem daarom de maatregelen serieus en zorg dat er zoveel mogelijk wordt gedesinfecteerd. Even een flesje ontsmettingsalcohol op tafel is misschien niet zo gezellig, maar des te beter voor ieders gezondheid. Zo krijgen we samen corona onder controle. Ook na afloop van de barbecue moet alles zo goed mogelijk worden ontsmet.

Ps. een bijkomend voordeel van buiten barbecueën is een kleinere kans op verspreiding van aerosols (microdruppels).

Reminder: wat moet je vooral niet doen!

Nu je weet wat je vooral wel moet doen, is het ook goed om het lijstje met punten erbij te pakken, die je beter kunt laten. Zo is het drinken uit hetzelfde glas, is heel onverstandig. Net als het proeven van elkaar vlees. Hoe gezellig we elkaar ook vinden, vooral met een drankje op, vermijd ook het geven van knuffels. 

Ga niet naast elkaar zitten, maar houd 1,5 meter afstand en bovenal: geniet!

Kies jouw favoriete pakket
Het basis barbecue pakket

Basis pakket

Voor een topprijs een complete barbecue!

Bekijk product
€18,25 p.p.
Barbecue beef en steak pakket

Beef & steak pakket

De beste keuze voor een echte vleesliefhebber!

Bekijk product
€23,95 p.p.

Vis & gamba pakket

Een heerlijke visbeleving voor op de barbecue!

Bekijk product
€22,50 p.p.
Het Boer'n barbecue pakket

Boer’n pakket

Een boerengenot, direct vanaf het land!

Bekijk product
€19,50 p.p.
Het Luxe barbecue pakket

Luxe pakket

Een luxe lekkernij voor een uitstekende prijs!

Bekijk product
€20,50 p.p.
Vlees en vis barbecue pakket

Vlees & vis pakket

Een combinatie van 's werelds beste barbecue-ingrediënten!

Bekijk product
€21,50 p.p.
Het Halal barbecue pakket

Halal pakket

Geniet van een halalbarbecue als ooit tevoren! 

Bekijk product
€19,50 p.p.
Kinder barbecue pakket

Kinder pakket

De lekkerste barbecue voor onze kleintjes!

Bekijk product
€13,50 p.p.
Vegetarisch barbecue pakket

Vegetarisch pakket

Een vegetarische barbecue, perfect van smaak!

Bekijk product
€19,85 p.p.
Allergeenvrij barbecue pakket

Allergeenvrij pakket

Voor een allergeenvrije barbecue moet je hier zijn!

Bekijk product
€22,50 p.p.
Delen op: