Ga naar inhoud
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Lees meer
De beste biertjes bij een BBQ

De 5 lekkerste biertjes bij een barbecue

Een barbecue en een lekker koud biertje. Een combinatie die niet meer weg te denken is. Vooral als het zomerweer begint.

Een barbecue en een lekker koud biertje. Een combinatie die niet meer weg te denken is. Vooral als het zomerweer begint. De winter hebben we achter ons gelaten. Het is dus de hoogste tijd om een selectie te maken van goede biertjes bij een ambachtelijke barbecue. Wij stellen een top 5 samen. Krijg je al zin in de eerste slok? Deze biertjes zijn dichterbij dan je denkt!

1. La Trappe Trappist Dubbel

Dit biertje heeft een diepe en donkerbruine kleur. Het is volmoutig en lichtzoet van smaak. Erg lekker bij een goed stuk vlees als kipfilet of Geldersche barbecueworst.

2. Tongerlo Blond

Tongerlo Blond is officieel tot ‘het beste bier van 2014’ uitgeroepen. Daarom mag deze zeker niet ontbreken. Een fris blond biertje van onze Zuiderburen. Het heeft een zachte en lichtzoete smaak. Erg lekker bij een visje en kipfilet.

3. Duchesse de Bourgogne

Een West-Vlaams biertje met een bijzondere smaak. Roodbruin van kleur en een zoetfruitige afdronk. Bierbrouwers laten de Duchesse de Bourgogne langer rijpen voor een goede smaak. Dit is erg lekker bij een stukje vis of een sappige rundvlees hamburger.

4. Witbier

Geen merk? Nee, eigenlijk passen alle witbieren perfect bij een barbecue. Witbier, niet te verwarren met het Duitse Weizenbier, is zoetzurig van smaak. Om deze smaak tot zijn recht te laten komen, is het aan te raden om witbier bij witvis of kip te eten. Een frisse salade past er ook goed bij.

5. Texels Tripel

Dit noemen brouwmeesters ook wel het kloosterbier, wegens het ambachtelijke brouwproces. Het is een zwaarder biertje, met een krachtige romige smaak en bittere toevoeging. Uitstekend te drinken bij vis en roodvlees, zoals een biefstuk.

Het mooie is, al deze biersoorten komen uit Nederland en België en zijn gemakkelijk te verkrijgen. Dus mocht de zon goed gaan schijnen aankomende periode? Denk dan nog eens aan de bovenstaande combinatie. Een ambachtelijke barbecue met een heerlijk biertje!

Tip 6: laat De Barbecue Boer alles regelen

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
Delen op: