Ga naar inhoud
BBQ in de regen

BBQ in de regen? Zo komt het helemaal goed!

Is er regen voorspeld tijdens jouw BBQ? Geen zorgen. Zo komt het helemaal goed!

Met deze tops wordt een BBQ in de regen een feest

De datum is geprikt, de uitnodigingen zijn de deur uit en het boodschappenlijstje is gemaakt. Je bent helemaal klaar voor de aankomende BBQ en dan zie je het weerbericht… regen! Het is iedereen wel eens overkomen… 

Betekent deze voorspelling dat je het hele plan moet afblazen? Niet per se! Er zijn zeker mensen die een BBQ in de regen tot een succes hebben gemaakt. Dankzij onze tips zal je vrijwel altijd kunnen barbecueën, weer of geen weer. Ga jij de uitdaging aan?

De belangrijkste tip: zorg voor een afdak

Onze eerste tip spreekt eigenlijk voor zich: de barbecue mag niet nat worden. Met een natte gril kan je uiteraard niets beginnen. Er moet daarom een droge, beschutte en veilige plek gevonden worden voor de barbecue. Je wilt daarvoor een waterdicht afdak regelen dat tegelijkertijd tegen warmte kan. 

Daarom is het belangrijk dat de partytent of parasol niet te dicht bij de barbecue komt. Zorg ook dat de overdekte ruimte niet te afgesloten is. De rook en warmte moeten weg kunnen zodat het veilig en aangenaam blijft. Wordt er ook vrij veel wind verwacht? Vergeet dan niet op de juiste plek een windscherm te plaatsen. Zo ben je op alles voorbereid.

Barbecue in de tuin

Zelf ook droog zitten

De eerste voorbereiding is succesvol getroffen: je hebt jezelf ervan verzekerd dat de barbecue droog en veilig staat. Maar zelf droog zitten, is ook geen overbodige luxe. Een afdak in de tuin, zoals een overkapping, is dan ideaal. Wij begrijpen dat niet iedereen deze luxe heeft. Een alternatief is een tijdelijke beschutting. 

Voor een aantrekkelijke prijs kun je partytenten huren. Of nog makkelijker, vraag je vrienden, familie of buren of zij er één te leen hebben. Een partytent kun je flexibel plaatsen zodat alle gasten onbezorgd van het eten kunnen genieten. Vind je het overbodig of te lastig om tenten op- en af te bouwen? Dan kun je met een regenhoes, paraplu’s en regenkleding voor een snelle oplossing zorgen. Dit geeft ook een grappige sfeer mee!

Verder een makkelijke tip: blijf lekker binnen zitten en ga in tweetallen barbecueën. Om de beurt even vlug naar buiten. Zolang de barbecue droog staat, is de kans groot dat jij als barbecue-chef dat ook staat. Het vraagt wat meer inspanning en creativiteit, maar het zorgt tegelijk voor een knusse sfeer. 

Veel mensen zullen het barbecueën op een geheel nieuwe manier beleven. Je zult ontdekken: een BBQ in de regen is een unieke ervaring op zichzelf.

Hulp bij de voorbereidingen? Laat jouw barbecue verzorgen

Het regent, maar je wilt barbecue door laten gaan. Weet je niet hoe je alle voorbereidingen op tijd kunt treffen? Met nat weer moet je aan meer dingen denken om veilig en comfortabel te kunnen barbecueën. Het regelen van een partytent, waterdichte parasol of ander soort afdak zal extra tijd kosten. Gelukkig kun je ook veel tijd besparen op andere vlakken. Laat bijvoorbeeld de barbecue ingrediënten thuis bezorgen. Of nog beter: laat alle benodigdheden op locatie afleveren door een professioneel bedrijf.

De Barbecue Boer levert een complete BBQ bij jou aan huis af. Of op een andere locatie. De barbecue, het vlees en vis en het benodigde servies worden allemaal voor je geregeld. Zelfs heerlijke salades en stokbrood behoren tot het barbecuepakket. Ondertussen kun jij je focussen op beschutting tegen de voorspelde regen. Ook jouw geplande barbecue valt met de juiste voorbereiding niet in het water!

Complete BBQ thuisbezorgd

Complete barbecue: ook in de regen

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, warme stokbroden en sauzen
  • Inclusief barbecue, borden en bestek
  • Gratis breng- en haalservice
  • Géén afwas
Kies jouw favoriete pakket
Het basis barbecue pakket

Basis pakket

Voor een topprijs een complete barbecue!

Bekijk product
€18,25 p.p.
Barbecue beef en steak pakket

Beef & steak pakket

De beste keuze voor een echte vleesliefhebber!

Bekijk product
€23,95 p.p.

Vis & gamba pakket

Een heerlijke visbeleving voor op de barbecue!

Bekijk product
€22,50 p.p.
Het Boer'n barbecue pakket

Boer’n pakket

Een boerengenot, direct vanaf het land!

Bekijk product
€19,50 p.p.
Het Luxe barbecue pakket

Luxe pakket

Een luxe lekkernij voor een uitstekende prijs!

Bekijk product
€20,50 p.p.
Vlees en vis barbecue pakket

Vlees & vis pakket

Een combinatie van 's werelds beste barbecue-ingrediënten!

Bekijk product
€21,50 p.p.
Het Halal barbecue pakket

Halal pakket

Geniet van een halalbarbecue als ooit tevoren! 

Bekijk product
€19,50 p.p.
Kinder barbecue pakket

Kinder pakket

De lekkerste barbecue voor onze kleintjes!

Bekijk product
€13,50 p.p.
Vegetarisch barbecue pakket

Vegetarisch pakket

Een vegetarische barbecue, perfect van smaak!

Bekijk product
€19,85 p.p.
Allergeenvrij barbecue pakket

Allergeenvrij pakket

Voor een allergeenvrije barbecue moet je hier zijn!

Bekijk product
€22,50 p.p.
Delen op: