Ga naar content
Bestellen bij De Barbecue Boer is nu al mogelijk vanaf 5 personen.
Wijzig gratis je afleverdatum of annuleer je bestelling tot 2 dagen voor levering
  • Onze medewerkers dragen als extra maatregel mondkapjes om eventuele verspreiding te voorkomen.
  • De handen worden meermaals per dag gewassen met desinfecterende zeep.
  • Wij vragen u om met iDeal te betalen en niet meer contant.
  • Lees hier onze maatregelen i.v.m. het coronavirus.
    Terug naar blogs

    BBQ tips

    Breng het vlees op kamertemperatuur

    Laat vlees en vis eerst op kamertemperatuur (18 graden Celsius) komen. Dan wordt het dikke gedeelte van het vlees of de vis sneller gaar.

    BBQ vlees op kamertemperatuur leggen

    Houd vlees en vis binnen op een warme dag

    Wordt het een warme dag? Presenteer het vlees en de vis dan niet buiten, maar binnen op kamertemperatuur. Dit voorkomt bederf. 

    Houd het hygiënisch 

    Vooral met kipfilet is het oppassen geblazen. Snijd bijvoorbeeld niet op hetzelfde plankje eerst de kipfilet en daarna een tomaat.

    Vermijd vlammen

    Maak het vuur in de barbecue niet te groot. Dit voorkomt dat de boel verbrandt. Vlammen ontstaan vooral door het druipvet van vlees en olie.  

    BBQ zonder vlammen

    Voorkom dat het vlees opkrult

    Als je een kotelet of entrecote bakt, maak dan altijd een sneetje in het vet. Dit voorkomt dat het vlees opkrult.

    Biefstuk op de BBQ

    Leg niet teveel vlees en vis op de barbecue

    Verschillende soorten vlees en vis hebben ook verschillende tijden nodig om te garen. Best lastig om dat allemaal goed in de gaten te houden. Dat gaat beter als er niet te veel op de barbecue ligt.

    Vlees en vis op de BBQ

    Ontsmet het rooster met citroensap

    Haal een halve citroen in huis. Daarmee kan je het rooster af en toe even ontsmetten. Dit voorkomt dat het vlees naar vis smaakt, en omgekeerd.

    Snijd het vlees niet direct nadat je het vak de barbecue hebt gehaald

    Een tip voor rundvlees en lamsvlees. Beter is het om het vlees tien minuten te laten liggen in aluminiumolie. Dan stroomt het bij het snijden veel minder vocht uit. Het vlees blijft sappiger.

    Keer vlees en vis niet te snel om

    Keer het vlees en de vis niet te snel om. Want het kan aan het rooster plakken. Na een paar minuten laat het vlees en de vis vanzelf los.

    BBQ vlees en vis

    Gebruik een vleestang (en geen vork)

    Met een vleestang blijven de sappen in het vlees bewaard. Als je er met een vork in prikt, lopen de sappen eruit en wordt het vlees droog. 

    BBQ inclusief borden, bestek en tangen
    Geniet van een ambachtelijke barbecue bij De Barbecue Boer
    • De beste versproducten van slager en visboer
    • Verse salades, sauzen en stokbrood
    • Inclusief BBQ, borden en bestek
    • Breng- en haalservice
    • Géén afwas
    Kies en bestel jouw favoriete BBQ
    Geniet van een ambachtelijke barbecue bij De Barbecue Boer
    De Barbecue Boer biedt alles om je barbecue compleet en ambachtelijk te maken:
    • Echt slagersvlees van hoge kwaliteit.
    • Huisgemaakte producten zoals salades, stokbroden en sauzen.
    • Alle benodigdheden, van een barbecue tot aan servies.
    • Geen afwas
    Bekijk alle pakketten
    Terug naar blogs

    Meer interessante blogs