Ga naar content
Terug naar blogs

Buurt BBQ organiseren

Buurt BBQ organiseren, wat levert het je op en wat moet je regelen?

Met elkaar zijn we dagelijks behoorlijk druk. Velen van ons vertrekken ’s ochtends vroeg de deur uit om naar het werk te gaan, voor anderen staat runnen van het huishouden op het programma. Als we tussen het haasten door toevallig een buur tegenkomen, komt een ‘goedemorgen’ er nog net uit. 

Maar wat weten we eigenlijk van elkaar? Ken jij je buren eigenlijk? Of misschien juist heel goed? Om beide redenen is een buurt BBQ organiseren een ontzettend leuk idee. Zo ontmoet je elkaar in een relaxte setting en leer je ongetwijfeld dingen over je buur waardoor gelijk een band ontstaat. Je hebt meer gemeen met je buren dan je misschien denkt. En…liever een goede buur, dan een verre vriend.

Buurt barbecue organiseren

Betere communicatie

Elders op de wereld zijn er hele bevolkingen die dagelijks met elkaar optrekken. Ze weten praktisch alles van elkaar en doen ook alles samen, zoals bijvoorbeeld het eten. Ze lachen met elkaar in tijden van vreugde en huilen met elkaar als er slecht nieuws te verwerken is. Dit alles schept een sterke band. 

In ons land zijn we dat niet zo gewend. Zeker in de grote steden is het tegenwoordig al best bijzonder als je jouw buren bij naam kent. We zijn meer op onszelf, wat heel gemakkelijk voor wederzijdse irritaties kan zorgen. Misschien ken je je buurman alleen van de harde muziek die hij draait, en kent hij jou van het aan de deur komen om te vragen of de muziek wat zachter kan. 

Door een buurt BBQ te organiseren worden irritaties eerder opgelost en zelfs vermeden, omdat je de persoon erachter leert kennen. Je leert automatisch beter met elkaar te communiceren en in het beste geval houd je er zelf een vriend(in) voor het leven aan over. 

Buurt BBQ zorgt voor een band

Of je jouw buren nog goed moet leren kennen of al wekelijks met elkaar in contact komt, een buurt BBQ zorgt voor een hechtere band. Je kent elkaar beter en bent op de hoogte van elkaars voorspoed en tegenspoed. Zo kun je in alle tijden voor elkaar klaar staan. Het is toch hartstikke leuk om met de hele buurt op te trekken? Een buurt BBQ, of een andere vorm van een buurtfeest, kent dus vele voordelen.

Buurt BBQ

Melding maken of vergunning aanvragen

Niet om de stemming te drukken, maar als je een buurt BBQ wilt organiseren doe je er goed aan vooraf eerst te checken of er een eventuele vergunning nodig is. Dat is doorgaans het geval als het feest op een publieke plek plaatsvindt en/of er minstens 150 mensen worden verwacht. 

Daarnaast is het, als er muziek wordt gedraaid, belangrijk om na te gaan of ook daar een vergunning voor noodzakelijk is i.v.m. het aantal geproduceerde decibels. Om te weten te komen wat voor jouw gemeente de regels zijn, bezoek je de website van de gemeente waar het feest gehouden wordt. 

Het maken van een melding is overigens gratis. Doe dit wel ca. 2 weken voorafgaand aan de buurt BBQ, zodat je zeker weet dat je aanvraag op tijd behandeld kan worden. 

Buurt BBQ organiseren draait vooral om lekker eten

Bovenstaand aspect is waarschijnlijk niet het leukste om je mee bezig te houden, dus gaan we snel door naar waar de buurt BBQ om draait; het eten. Het water loopt je vast al in de mond bij de gedachte eraan. Gelukkig hoef je hier nauwelijks iets voor te regelen, want via de Barbecue Boer kun je alles uit handen geven. Jij kiest het eten uit dat je wilt serveren en de rest kun je overlaten. 

Dat betekent dat wij alle benodigdheden leveren. Er wacht zelfs geen afwas op je na afloop. Levering is gratis door Nederland en de volgende dag halen wij alles weer op. Gemakkelijk, toch? Wanneer organiseer jij een buurt BBQ?

Een complete buurt BBQ met De Barbecue Boer
  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
  • Alles voor de leukste buurt!
Kies en bestel jouw favoriete BBQ-pakket
Schrijf je in en krijg 4 tips om een absolute BBQ-Koning(in) te worden!
Geniet van een ambachtelijke barbecue bij De Barbecue Boer
De Barbecue Boer biedt alles om je barbecue compleet en ambachtelijk te maken:
  • Echt slagersvlees van hoge kwaliteit.
  • Huisgemaakte producten zoals salades, stokbroden en sauzen.
  • Alle benodigdheden, van een barbecue tot aan servies.
  • Geen afwas
Bekijk alle pakketten
Schrijf je in en krijg 4 tips om een absolute BBQ-Koning(in) te worden!
Terug naar blogs

Meer interessante blogs

Burendag organiseren

Burendag organiseren op 22 september? Hoe doe je dat? Lees onze tips en sluit af met een heerlijke barbecue!