Ga naar inhoud
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Lees meer
Gezond barbecueën

Gezonde BBQ: hoe doe je dat?

Gezond barbecueën, het is volgens veel mensen een onmogelijke opgave. Toch is een gezonde BBQ mogelijk!

Een gezonde BBQ, het is volgens veel mensen een onmogelijke opgave. Mensen hebben het idee dat gezond barbecueën niet kan vanwege de vele lekkernijen die op tafel komen te staan. Toch is het zeker mogelijk om van jouw barbecue een gezonde maaltijd te maken. De Barbecue Boer geeft je tips om het waar te maken!

Gezond barbecueën is.. met goed bereid vlees

We kennen allemaal die enthousiaste barbecue-fanatiekeling die de barbecue altijd vol wilt hebben liggen. Het lijkt soms wel een sport om het vlees zo snel mogelijk naar binnen te werken. Pas hier echter mee op. Een goed stuk vlees verdient alle aandacht van de chef. Zorg er dus voor dat het vlees helemaal goed gebakken is. Niemand zit te wachten op vlees dat niet helemaal gaar is of juist té gaar is.

goed vlees voor een gezonde BBQ

Gezond barbecueën is.. met een visje

Vlees is uiteraard heerlijk tijdens een barbecue, maar een visje is minstens zo lekker en ook nog eens gezond! Een heerlijk stukje zalm, witvis of tonijn is goed voor iedereen en is ook uitermate geschikt voor op de barbecue. Met natuurlijke kruiden maak je de vis ook nog eens heerlijk extra op smaak. 

Gezond barbecueën is.. met groenten

Groente en fruit zijn niet de ingrediënten waar mannen voor naar een barbecue komen. Dat begrijpen wij maar al te goed. Voor de mensen die gezond en bewust leven is het echter een hele goede keuze om op de barbecue te leggen. Maïskolven en plakjes aardappels zijn bijvoorbeeld heerlijke soorten groenten om op de barbecue te leggen.

Een stokbroodje kan natuurlijk niet ontbreken bij een barbecue. Om toch gezond te barbecueën, raden wij aan om vers brood op tafel te zetten. We kennen allemaal het verschil tussen bruin brood en wit brood. Dit geldt dan ook zeker voor het stokbroodje bij de barbecue. Let ook op dat je niet teveel stokbrood naar binnen werkt. Een ware koolhydraten bom en dat wil je voorkomen.

Groente en vis op de BBQ

Een gezonde BBQ is... met verse ingrediënten

En dat doen we ook bij de Barbecue Boer!

De Barbecue Boer ook voor gezonde barbecues

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
  • Ook voor gezonde barbecues
Delen op: