Ga naar inhoud
Winter BBQ pakket

Winter BBQ gerechten inspiratie

Kan je niet wachten tot de zomer om weer te barbecueën? Organiseer dan eens een winter BBQ!

De lekkerste gerechten voor een winter-BBQ

Kan je echt niet wachten tot de zomer om weer te barbecueën? Dan hebben we goed nieuws voor je. In ieder seizoen is het mogelijk om een geslaagde BBQ te organiseren, ook in de winter. Winterse gerechten passen zelfs heel goed bij een barbecue. Ook het contrast tussen warm en koud en licht en donker bieden mogelijkheden voor een extra speciale sfeer. Je kunt de feestlocatie extra knus en warm inrichten.

In de zomer zullen mensen vele barbecues afgaan. Wil je eens echt wat bijzonders doen dit winterseizoen? Een barbecue zullen weinig mensen verwachten. Naast algemene tips vind je hier ook recepten voor heerlijke winter BBQ gerechten.

Sfeer creëren

Tijdens de wintermaanden is het een groot deel van de dag donker. Veel mensen zullen last hebben van een dipje door zo weinig daglicht. Met feestverlichting kan een barbecuefeestje echter heel sfeervol zijn. Je hebt allerlei opties wat betreft verlichting. Lichtjes zijn volop verkrijgbaar en maken het erg gemakkelijk om zowel binnen als buiten een gezellige sfeer te creëren. Wil je iets nog specialer? Fakkels, vuurkorven en houtkacheltjes geven zowel licht als behagelijke warmte. Mocht je geen tijd meer hebben om een korf of kachel te regelen, dan zijn er genoeg andere opties. Ook kaarsen en waxinelichtjes in lantaarns geven een bijzonder mooi effect. In tuin- en decoratiewinkels kun je lantaarntjes met prachtige versieringen vinden.

Hoe moet je winterbarbecueen

Zorg voor voldoende warmte

Hoewel dit niet altijd het geval is, kan het in Nederland behoorlijk koud zijn in de winter. Met de juiste voorbereidingen weet je zeker dat gasten het behaaglijk warm zullen hebben. Is het feestje gedeeltelijk buiten? Naast (hout)kachels of vuurkorven kun je ook warme dekens klaarleggen. Ook kan het geen kwaad om gasten te herinneren om wanten, sjaals en mutsen mee te brengen. Typische winterdrankjes zijn verder onmisbaar voor het verdrijven van de kou. Voor jong en oud zal warme chocolademelk er zeker in gaan. Maak de drankjes extra speciaal met (mini)marshmallows. Niet veel zal echter meer verwarmen als Glühwein. Zelf maken? Met sinaasappel, citroen, kruidnagel, kaneel en wat bruine basterdsuiker verwen je gasten met heerlijke huisgemaakte drankjes.

Winterse voor-, hoofd- en nagerechten

Welke gerechtjes passen perfect bij een winter barbecue? Wellicht zie je wat in de volgende recepten. Als originele variant op de snert met rookworst kun je kiezen voor een goulashsoep met lekker mals vlees. Vervolgens kunnen gasten genieten van een stevige, malse houthakkersteak. De rund- of kipfilets omwikkeld met rookspek in een heerlijke marinade – bijvoorbeeld van pesto – zullen zeker in de smaak vallen. Een echt winters toetje dat niet mag ontbreken, is de stoofpeertjes. De peertjes zijn op allerlei manieren te bereiden. Vers bessensap maakt het dessert zowel sappig als zoet. Voor meer smaak zijn kaneelstokjes en (ster)anijs echte aanraders. Samen met vers afgebakken stokbrood en salades heb je een heerlijke winter BBQ op tafel staan.

Je winter barbecue tot in de puntjes geregeld

Voor veel mensen zijn de wintermaanden erg druk. Laatste werkzaamheden moeten afgerond worden en er zijn veel evenementen vanwege de feestdagen. De winter BBQ gerechten klinken als een perfect feestmenu, maar hoe regel je dit met een volle agenda? De Barbecue Boer komt je graag tegemoet. Bij Debarbecueboer.nl kun je het gehele jaar door een volledig verzorgd pakket bestellen. In het naseizoen is de winter barbecue bijzonder populair. Naast bovenstaande gerechten krijg je nog meer heerlijke vleesspecialiteiten en salades. De gasbarbecue, borden, bestek en servetten worden allemaal bijgeleverd. Zin in iets nieuws? Probeer eens de winter BBQ.

Kies jouw winter BBQ-pakket

  • De beste versproducten van de slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
Delen op: