Ga naar inhoud

Let op! Wij zijn voor het gehele paasweekend volgeboekt en kunnen hierdoor geen bestellingen meer aannemen.

Drankjes voor bij de BBQ

De 5 lekkerste zomerdrankjes bij een barbecue

Het barbecueseizoen is gestart. Lekkere frisse barbecue drankjes uit proberen? Wij hebben de 5 lekkerste opgesteld.

Je hebt de afgelopen weken vast de barbecue hier en daar al geroken. De zomer komt op gang, waardoor een barbecue en een lekker drankje al snel op de agenda staat. We zien vaak dat een barbecue gecombineerd wordt met een biertje en een wijntje. Nooit verkeerd natuurlijk, maar variatie is wel zo fijn. Daarom hebben we onderstaand 5 lekkere drankjes voor bij een barbecue opgesteld. Zowel alcoholische als gezonde drankjes, die zelf gemakkelijk te maken zijn.

1. Sangria

Sangria en zomer, daar kun je eigenlijk niet omheen. Het is een lekker fris drankje, dat uitstekend te combineren is met vlees als biefstuk en varkenshaas. Eigen gemaakte sangria is natuurlijk het lekkerst, daarom leggen we kort uit hoe je dit in eigen keuken kunt klaarmaken.

Zorg voor voldoende fruit en snijd deze in kleine schijfjes. Neem twee sinaasappels, één appel, één citroen en à 100 gram aardbeien. Doe het gesneden fruit in een ruime kan, voeg er een kaneelstokje aan en strooi er wat suiker over. Giet hierna een fles rode wijn, 100 milliliter cognac en een scheutje bruiswater erover. Even goed roeren en minimaal één uur in de koelkast laten staan.

2. Ice tea Sour

Deze lekkere barbecue cocktail is makkelijk en snel te maken. Om niet voortdurend te mixen is het handig om een kan te gebruiken waar voldoende glazen gevuld mee kunnen worden.

Vul de bodem van de kan met een lekkere whisky. Knijp vervolgens van één à twee citroenen het sap eruit, dat je toevoegt aan de whisky. De rest vul je aan met een koolzuurhoudende ice tea. Let wel op: ice tea gaat schuimen, dus pas op bij het inschenken. Roer de mix goed door en voeg citroenschijfjes toe ter decoratie of om de citroensmaak in de ice te versterken.

3. Water met fruit

Geen liefhebber van alcoholische drankjes of wil je iets gezonds naast de barbecue? Dan is dit een perfect barbecue drankje. Het kost slechts een minuutje tijd, één van de redenen waarom het zeker niet mag ontbreken.

Vul een kan met koud water en voeg er jouw favoriete fruit aan toe voor een zachte en frisse smaak. Makkelijk toch? Geen fruitsoort is te gek. Probeer het eens met citroenschijfjes, sinaasappel, granaatappel, ananas, limoen of perzik. Experimenteren? Voeg er dan eens een kruid als munt of salie aan toe.

4. Margarita aardbei

Dit is een fruitige variant van de bekende Margarita, dat erg lekker te combineren is met kip of vis van de barbecue. Beschik je over een blender en voldoende ijsblokjes? Dan staat het binnen een paar tellen op tafel.

Wat je nodig hebt? Doe vijf aardbeien, een halve geperste limoen, een scheutje tequila en twee kleine lepeltjes suikersiroop in de blender. Laat de blender goed zijn werk doen en controleer of de cocktail goed vloeibaar wordt. Meer is niet nodig. Om het leuk te serveren kun je er nog wat fruit ter decoratie toevoegen.

5. Cranberry cocktail

Genieten van een lekkere cocktail tijdens de barbecue, maar geen liefhebber van alcohol? Dan is de alcoholvrije cranberry cocktail een fris drankje tussen het barbecuevlees door.

Zorg voor één liter cranberrysap en ongeveer een halve liter (verse) sinaasappelsap. Doe dit samen met ongeveer 500 gram frambozen in de blender. Hier voeg je nog twee eetlepels citroensap aan toe. Is de cocktail goed glad uit de blender gekomen? Dan kun je het direct op tafel zetten!

Nu de barbecue nog regelen!

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
Kies jouw favoriete pakket
Het basis barbecue pakket

Basis pakket

Voor een topprijs een complete barbecue!

Bekijk product
€18,25 p.p.
Barbecue beef en steak pakket

Beef & steak pakket

De beste keuze voor een echte vleesliefhebber!

Bekijk product
€23,95 p.p.

Vis & gamba pakket

Een heerlijke visbeleving voor op de barbecue!

Bekijk product
€22,50 p.p.
Het Boer'n barbecue pakket

Boer’n pakket

Een boerengenot, direct vanaf het land!

Bekijk product
€19,50 p.p.
Het Luxe barbecue pakket

Luxe pakket

Een luxe lekkernij voor een uitstekende prijs!

Bekijk product
€20,50 p.p.
Vlees en vis barbecue pakket

Vlees & vis pakket

Een combinatie van 's werelds beste barbecue-ingrediënten!

Bekijk product
€21,50 p.p.
Het Halal barbecue pakket

Halal pakket

Geniet van een halalbarbecue als ooit tevoren! 

Bekijk product
€19,50 p.p.
Kinder barbecue pakket

Kinder pakket

De lekkerste barbecue voor onze kleintjes!

Bekijk product
€13,50 p.p.
Vegetarisch barbecue pakket

Vegetarisch pakket

Een vegetarische barbecue, perfect van smaak!

Bekijk product
€19,85 p.p.
Allergeenvrij barbecue pakket

Allergeenvrij pakket

Voor een allergeenvrije barbecue moet je hier zijn!

Bekijk product
€22,50 p.p.
Delen op: