
American BBQ: Hoe doen ze het in de states?
Tussen een typische Hollandse BBQ en een American BBQ is er een wereld van verschil. Niet gek vanwege de vele culturele verschillen die we hebben. Natuurlijk zijn er ook overeenkomsten tussen een American BBQ en een Nederlandse barbecue. Een American BBQ organiseren? In deze blog lees je er alles over! Wij raden het je aan.
American BBQ: regionale verschillen
In Nederland voert iedereen zijn barbecue zo een beetje hetzelfde uit. Een lekker stukje vlees, stokbrood met kruidenboter en een lekker hapje rundvleessalade. De barbecue gaat aan, drankje erbij, vlees op de BBQ en binnen een paar minuten genieten we van ons eten
In Amerika ligt de standaard wel wat hoger dan hier in Nederland. Bij een American BBQ word je al aangekeken wanneer je de kruiden niet goed verdeeld hebt over het vlees. In Nederland is dat pas al het vlees zwart is ;).
De technieken bij een American BBQ
"Low and slow", de bekendste techniek bij een American BBQ. Het vuur zet je op een laat pitje, lage temperaturen en natuurlijk heel veel BBQ vlees
Maar niet alleen "low and slow" is een populaire barbecue techniek in Amerika. Ook grillen bij een American BBQ is de normaalste zaak van de wereld. Hoog vuur, hoge temperaturen en kleinere stukken vlees. De buitenkant van het vlees wordt dichtgeschroeid door de hoge temperaturen. Hierdoor is het vlees snel klaar om geserveerd, en gegeten te worden.
American BBQ sauzen
De sauzen voor een echte American BBQ zijn gelukkig wél in de supermarkt te halen, in tegenstelling tot het vlees. Waar bij de meeste Nederlandse barbecues de pot met mayonaise, curry en ketchup op tafel staan, zijn ze in Amerika wat gevarieerder. Honingmosterd, pittige knoflook, hot chili saus, bacon-saus en natuurlijk cocktail saus. Toch weer wat anders dan de eeuwige, maar stiekem wel lekkere, mayonaise. American BBQ sauzen zijn ideaal als je jouw gasten wilt verrassen!
American BBQ: groter, veel groter…
Amerikanen kunnen er wat van. Waar wij na 2 worstjes, een hamburger, een salade en 5 sneetjes stokbrood wel redelijk vol zitten, kunnen ze er bij een American BBQ geen genoeg van krijgen. Het is dan ook niet voor niks dat het record voor de langste barbecue marathon op de naam van een Amerikaan staat. Een American BBQ van 34 uur en 35 minuten. Geloof jij het?
De Barbecue Boer maakt jouw barbecue compleet
- De beste versproducten van slager en visboer
- Verse salades, sauzen en stokbrood
- Inclusief BBQ, borden en bestek
- Breng- en haalservice
- Géén afwas
- Gewoon lekker in Nederland ;-)
Meer interessante blogs

Zorgeloos barbecueën: 10 veiligheidstips voor de barbecue
Om te voorkomen dat een gevaarlijke situatie ontstaat tijdens het barbecueën: 10 veiligheidstips.

Een tuinfeest BBQ organiseren: tips van De Barbecue Boer
De lente is begonnen, de zomer staat weer voor de deur en dat betekent maar één ding: Heerlijke barbecueën in de tuin met vrienden en familie. Of je nu een verjaardag viert voor familie, of gezellig met je vrienden een avondje samenkomt, een BBQ in de tuin is altijd een goed idee. Bij De Barbecue Boer hebben we al talloze tuinfeesten georganiseerd, daarom delen wij hieronder de beste tips en ideeën om er een heerlijke avond van te maken.

Groenten op de BBQ bereiden: tips en tricks
Of je nu vegetariër bent of niet, wij kunnen iedereen aanraden om eens gegrilde groenten op de BBQ te bereiden. Het is misschien niet het eerste waar je als BBQ-liefhebber aan denkt, maar gegrilde groenten geven je gerechten net even een andere twist. Doordat de groenten heerlijk knapperig worden een fijne grillsmaak krijgen smaken ze ook nog eens veel lekkerder dan gekookte groente! Wist je dat er je ongelooflijk veel soorten groente op de barbecue kunt bereiden? Bovendien kun je groenten van de BBQ heel goed combineren met allerlei soorten vlees, vis en vleesvervangers.

Hoe een geslaagd bedrijfsevenement organiseren?
Ben jij er verantwoordelijk voor? Wat het is doel en hoe pak je dit aan?