Ga naar content
Terug naar blogs

BBQ zonder vlees: verrukkelijk én makkelijk

Tips voor een geslaagde BBQ zonder vlees

Wil je een keer ervaren hoe een BBQ zonder vlees is? Gewoon om eens geen vlees te eten? Of omdat je als vegetariër de BBQ niet wilt overslaan?

Tijd voor een vegetarische barbecue! Misschien vraag je je af hoe een barbecue zonder vleesproducten compleet kan zijn. Wij laten je zien welke ingrediënten perfect passen bij een vegetarische BBQ

Er is ontelbaar veel mogelijk – meer dan je misschien denkt. Doordat vegetarisch eten steeds populairder wordt in Nederland, zal je nooit moeite hebben met geschikte recepten en ingrediënten vinden.

bbq zonder vlees

Vegetarisch: groente BBQ, fruit en vleesvervangers

Wat kun je verwachten van een BBQ zonder vlees? Je zult je verbazen hoe gevarieerd het aanbod is. Zelfs als je vleesproducten weglaat, blijven er meer dan genoeg opties over. 

1. Onze eerste tip: vervang de vleesspiesjes bijvoorbeeld met groentespiesen. Je kunt verschillende soorten groenten op één spies rijgen, waardoor je een kleurrijke, bijzonder smakelijk barbecuegerecht hebt. Voor saté kun je vegetarische kip nemen. Ook ‘kipsaté’ van soja is verrassend lekker. 

2. De tweede hulplijn: vul het vegetarische vlees aan met groente en (gepofte) aardappels en je hebt een gevarieerde barbecuemaaltijd bij elkaar. Wil je nog meer diversiteit? Ook falafel – uit de Midden-Oosterse keuken – is een echte aanrader.

3. Onze derde super frisse tip: voor een extra frisse barbecue in de zomer kun je ook een groente en fruit menu kiezen. Zo geef je een geheel unieke draai aan de barbecue-ervaring.

Door een combinatie van fruit- en groentesoorten geniet je van een zeer diverse, heerlijke maaltijd. 

 • Fruit als ananas kun je zelfs warm van de BBQ eten. 
 • Als frisse afwisseling is watermeloen perfect. 
 • Of maak een heerlijke banaan met een beetje chocolade en marshmallows. 
 • Grill een knapperige maiskolf

Zorg er alleen voor dat je aluminiumfolie gebruikt, zodat het niet aanbrandt of de sappen verloren gaan. Daarnaast is een fruitsalade uiteraard onmisbaar bij een BBQ zonder vlees. Met dipsauzen en versgebakken stokbrood maak je het menu compleet.

banaan BBQ

Geheel verzorgde BBQ zonder vlees laten bezorgen

Ga je voor het eerst een BBQ zonder vlees organiseren of zijn er enkele personen die gewoon geen vlees willen, dan weet je misschien niet zeker hoe je dat aan moet pakken. Om zeker te weten dat de barbecue een succes wordt, kun je er ook voor kiezen om alles te laten verzorgen en in te huren. 

Verzorgen zeg je? Hartstikke duur? Wel nee! Bij De Barbecue Boer kun je al een BBQ zonder vlees bestellen vanaf €13,95 per persoon. Dan geniet je van een overheerlijk groente- en fruit BBQ. Ook beschikken wij over een vegetarisch BBQ pakket met diverse vleesvervangers, zoals vegaburgers, vegetarische spiesjes en saté.

Alle pakketten zijn inclusief salades en stokbroden. Je komt niets te kort. En nog mooier: wij leveren de BBQ mee, samen met borden en bestek. Kortom, alles compleet. En de afwas kun je laten staan, dat doen wij!

Complete barbecue zonder vlees
 • Heerlijke groente, fruit en vleesvervangers
 • Verse vegetarische salades, warme stokbroden en sauzen
 • Inclusief barbecue, borden en bestek
 • Gratis breng- en haalservice
 • Géén afwas
Kies en bestel jouw barbecuepakket
Schrijf je in en krijg 4 tips om een absolute BBQ-Koning(in) te worden!
Geniet van een ambachtelijke barbecue bij De Barbecue Boer
De Barbecue Boer biedt alles om je barbecue compleet en ambachtelijk te maken:
 • Echt slagersvlees van hoge kwaliteit.
 • Huisgemaakte producten zoals salades, stokbroden en sauzen.
 • Alle benodigdheden, van een barbecue tot aan servies.
 • Geen afwas
Bekijk alle pakketten
Schrijf je in en krijg 4 tips om een absolute BBQ-Koning(in) te worden!
Terug naar blogs

Meer interessante blogs