Ga naar inhoud
Burendag

Burendag organiseren

Burendag organiseren op 22 september? Hoe doe je dat? Lees onze tips en sluit af met een heerlijke barbecue!

Een eigen Burendag organiseren: waar en hoe doe je dat?

Ieder jaar op de 4e zaterdag van september wordt er door het hele land Burendag gevierd. 22 september 2018 is het alweer zover. Ben jij al volledig voorbereid op deze dag? Ieder jaar kan iedereen die dat wil een inzending doen voor een buurtactiviteit. 

De activiteiten zijn ieder jaar weer bijzonder en vrij in te vullen. Iedere activiteit die gezellig samen met buurtbewoners gedaan kan worden, is welkom. Door samen een leuke tijd te hebben of een bijdrage te leveren aan de maatschappij, wordt de buurt hechter. Heb jij ook een goed idee voor de aankomende feestdag? Op de website van de Nationale Burendag kun je gemakkelijk jouw aanmelding doen. Iedereen die voor 1 september aanmeldt, ontvangt bovendien een gratis feestpakket. 

Goede ideeën voor een geslaagde Burendag

Heb je nog geen idee wat je ze zou willen organiseren voor Burendag, maar wil je wel graag meedoen met het initiatief? Hier geven we je graag wat tips ter inspiratie. Wie weet vind je zo een geschikte optie die perfect past bij jouw buurt. Allereerst is het goed om te brainstormen wat je precies wilt bereiken samen met jouw buren. 

Wil je gewoon een gezellige tijd hebben om elkaar beter te leren kennen? Of is het je doel om samen iets te betekenen voor de nabije omgeving? Een combinatie van de twee is natuurlijk ook goed mogelijk. Heb jij al een gewenst doel voor ogen? Dan is het belangrijk om te kijken welke buurtbewoners deel zullen nemen aan de activiteit.

Als er veel jonge kinderen in de wijk zijn, is het een goed idee om een spel te organiseren. Zoek je iets voor alle leeftijden, dan kan het bijzonder mooi zijn om samen een tuin of gebouw in de buurt te gaan opknappen. Zo zijn er allerlei activiteiten te verzinnen. 

Samen werken aan een betere leefomgeving

Voor veel deelnemers aan Burendag ligt de nadruk op samen een betere sfeer en omgeving creëren om in te leven. Dit kan al met een klein gebaar. Zo kiezen veel mensen er bijvoorbeeld voor om samen een kruiden- of moestuintje aan te leggen op de feestdag. Anderen dragen een steentje bij aan een beter milieu door samen afval te verzamelen op straat. 

Voor een groter gevoel van saamhorigheid is het bijzonder goed om samen de armen uit de mouwen te steken. Mensen helpen in de buurt kan op veel verschillende manieren. Een dagje optrekken met bewoners van een lokaal verzorgingstehuis kan voor iedereen een bijzondere ervaring zijn. Je leert elkaar beter kennen door samen een kopje koffie te drinken, spelletjes te doen of gewoon gezellig te kletsen. Waar kan jij iets betekenen voor in jouw wijk?

Een feestelijke afsluiting

Ieder jaar wordt de nationale Burendag door velen afgesloten met een feestje. Na een dag vol actieve bezigheden als spelletjes en vrijwilligerswerk is het goed om samen na te praten om de feestdag mooi af te sluiten. Met gezellige muziek en onder het genot van een drankje en een hapje zal de sfeer er goed in zitten. 

Een feest ter afsluiting vormt ook een ideale gelegenheid om eventuele prijzen uit te reiken voor spellen of wedstrijden. Ook een klein cadeautje voor iedereen die heeft bijgedragen aan het creëren van een betere leefomgeving, zal zeker gewaardeerd worden. Door samen terug te kijken op alle ervaringen en belevenissen maak je de dag helemaal compleet

Burendag afsluiten met een heerlijke barbecue

Wat voor activiteit jouw wijk ook zal organiseren op de Nationale Burendag: hapjes en drankjes zullen onmisbaar zijn tijdens de festiviteiten. Misschien wel de nummer één favoriet voor buurtfeestjes is de buurtbarbecue. Met een barbecue maak je vrijwel iedere buurtbewoner tevreden. Bovendien zijn barbecues erg praktisch en gemakkelijk te regelen in de straat. 

Nog eenvoudiger wordt het als je een barbecuepakket bestelt. Bij De Barbecue Boer worden zelfs alle benodigdheden; inclusief gasbarbecue, borden en bestek, gratis bezorgd en weer opgehaald. Zeker als je nog last minute een burendagactiviteit wilt organiseren, is deze oplossing ideaal. Zonder moeite en binnen korte tijd heb je een compleet verzorgde barbecue voor de hele buurt. 

Via de site is het eten voor de feestdag bijzonder gemakkelijk en snel geregeld.

Kies jouw BBQ-pakket

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
  • De gezelligste buurt van Nederland!
Het basis barbecue pakket

Basis pakket

Voor een topprijs een complete barbecue!

€18,25 p.p.
Barbecue beef en steak pakket

Beef & steak pakket

De beste keuze voor een echte vleesliefhebber!

€23,95 p.p.

Vis & gamba pakket

Een heerlijke visbeleving voor op de barbecue!

€22,50 p.p.
Het Boer'n barbecue pakket

Boer’n pakket

Een boerengenot, direct vanaf het land!

€19,50 p.p.
Het Luxe barbecue pakket

Luxe pakket

Een luxe lekkernij voor een uitstekende prijs!

€20,50 p.p.
Vlees en vis barbecue pakket

Vlees & vis pakket

Een combinatie van 's werelds beste barbecue-ingrediënten!

€21,50 p.p.
Het Halal barbecue pakket

Halal pakket

Geniet van een halalbarbecue als ooit tevoren! 

€19,50 p.p.
Kinder barbecue pakket

Kinder pakket

De lekkerste barbecue voor onze kleintjes!

€13,50 p.p.
Vegetarisch barbecue pakket

Vegetarisch pakket

Een vegetarische barbecue, perfect van smaak!

€19,85 p.p.
Allergeenvrij barbecue pakket

Allergeenvrij pakket

Voor een allergeenvrije barbecue moet je hier zijn!

€22,50 p.p.
Delen op: