Ga naar inhoud
Halloween vieren

5 manieren waarop je Halloween kunt vieren

Halloween is vooral groot in Amerika, maar ook in Nederland begint het wat meer op te komen. Steeds meer kinderen, jongeren én volwassenen kleden zich op 31 oktober als griezelige figuren. 

Wat vieren we met Halloween?

Allereerst de belangrijke vraag: wat houdt Halloween precies in? Wat vieren we eigenlijk? Op 31 oktober wordt er wereldwijd - maar vooral in Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Canada - Halloween gevierd. Halloween is afgeleid van Hallow-e'en, in andere woorden: All Hallows Eve. In het Nederlands noemen we dit Allerheiligenavond. Op 1 november begint volgens de Keltische kalender het nieuwe jaar en daarmee is 31 oktober een soort "oudejaarsavond". Tijdens Halloween wordt het achterlaten van oude tijden gevierd. Oude “geesten” worden achtergelaten. Vandaar de griezelige kostuums.

Verkleedfeest tijdens Halloween

Tijdens Halloween is het gebruikelijk om je te verkleden als griezel. De meest enge kostuums worden massaal uit de kast getrokken. Een spook, een skelet of een heks, niets is te gek op 31 oktober. 

Wil je Halloween vieren? Dan kun je een verkleedfeest organiseren. Nodig je vrienden (of familie) uit en vermeld in de uitnodiging dat een eng kostuum verplicht is. Lekker griezelen!

Halloween spelletjes

Een gezellig avondje is al snel compleet met wat leuke spelletjes. Onwijs gezellig en het brengt wat competitiviteit in de groep. Een griezelig spel is perfect om Halloween te vieren. Denk bijvoorbeeld aan het spel Villainous van Disney, het vampierspel Nosferatu of zet je hersenen aan het werk met Black Stories. Ken je het spel De Weerwolven van Wakkerdam al? Een interactief spel waar iedereen aan mee kan doen. Ideaal voor Halloween!

Trick or treat

Traditie in Amerika, maar nog niet zo bekend in Nederland. Trick or treat. Kinderen gaan hierbij langs de deuren in hun enge kostuums. Wanneer de deur opengaat, wordt er in koor geroepen "trick or treat!". Grofweg vertaald betekent dit "snoep of je leven". Hiermee wordt bedoeld dat wanneer kinderen geen snoepje krijgen, zij de deur zullen bekladden met bloem. Natuurlijk is dit een fabel en gaat het er in het echt onschuldiger aan toe. Alle kinderen lopen na het bezoek weg met een grote glimlach én snoep.

Trick or treat

Halloween pompoen maken

Iets wat écht bij Halloween hoort zijn pompoenen. En dan vooral pompoenen met een uitsnede van een eng gezicht. Het maken van een Halloween pompoen is in Amerika een echte traditie. "Pumpkin carving" is razendpopulair en wordt op vele creatieve manieren gedaan. Dit kan nog best zwaar werk zijn! Je moet namelijk eerst de hele pompoen uithollen. Een zwaar, maar leuk klusje om te doen met je kinderen, vrienden of familie!

Barbecueën met Halloween

Eind oktober, is dat wel een goede tijd om te barbecueën? Tuurlijk! Je kunt het hele jaar de barbecue aansteken. Ga voor een herfst BBQ tijdens Halloween. Versier de tuin met pompoenen en griezelige decoraties. Steek de vuurkorf aan en leg wat kleden neer. Zo geniet je, ook in de koudere maanden, van een heerlijke barbecue.

Heb je geen zin om de barbecue zelf te regelen? Bestel dan een compleet verzorgde BBQ bij De Barbecue Boer. Wij regelen alles voor je: van de boodschappen tot de afwas. Jij hebt er geen omkijken naar! Omdat Halloween een feest is voor jong en oud, is het belangrijk dat er voor ieder wat wils is. Daarom bestel je BBQ-pakketten naar wens. Een luxe BBQ, vega BBQ, kinder BBQ of allergenenvrije BBQ? Je vindt het allemaal bij De Barbecue Boer.

Het enige wat nog mist... is de BBQ!

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
Kies jouw favoriete pakket
Het basis barbecue pakket

Basis pakket

Voor een topprijs een complete barbecue!

Bekijk product
€18,25 p.p.
Barbecue beef en steak pakket

Beef & steak pakket

De beste keuze voor een echte vleesliefhebber!

Bekijk product
€23,95 p.p.

Vis & gamba pakket

Een heerlijke visbeleving voor op de barbecue!

Bekijk product
€22,50 p.p.
Het Boer'n barbecue pakket

Boer’n pakket

Een boerengenot, direct vanaf het land!

Bekijk product
€19,50 p.p.
Het Luxe barbecue pakket

Luxe pakket

Een luxe lekkernij voor een uitstekende prijs!

Bekijk product
€20,50 p.p.
Vlees en vis barbecue pakket

Vlees & vis pakket

Een combinatie van 's werelds beste barbecue-ingrediënten!

Bekijk product
€21,50 p.p.
Het Halal barbecue pakket

Halal pakket

Geniet van een halalbarbecue als ooit tevoren! 

Bekijk product
€19,50 p.p.
Kinder barbecue pakket

Kinder pakket

De lekkerste barbecue voor onze kleintjes!

Bekijk product
€13,50 p.p.
Vegetarisch barbecue pakket

Vegetarisch pakket

Een vegetarische barbecue, perfect van smaak!

Bekijk product
€19,85 p.p.
Allergeenvrij barbecue pakket

Allergeenvrij pakket

Voor een allergeenvrije barbecue moet je hier zijn!

Bekijk product
€22,50 p.p.
Delen op: