Ga naar inhoud
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Lees meer
Buurtfeest ideeën

Ideeën voor een leuk buurtfeest

Doe inspiratie op om een te gek feest te geven in de wijk. Wat zijn nu echt leuke dingen voor op een buurtfeest? Verzorg een onvergetelijke dag voor zowel jong als oud met de leukste activiteiten als spellen, workshops, kinderactiviteiten en meer. 

Doe inspiratie op om een te gek feest te geven in de wijk. Wat zijn nu echt leuke dingen voor op een buurtfeest? Verzorg een onvergetelijke dag voor zowel jong als oud met de leukste activiteiten als spellen, workshops, kinderactiviteiten en meer. Er is oneindig veel mogelijk om een straatfestival op touw te zetten. Naast feestelijke activiteiten geven we ook tips om de catering op originele wijze in te vullen. Kies je favoriete ideeën uit en zet ze op de planning. Zo weet je zeker dat je de belangrijkste dingen voor het feest niet zult vergeten.

Creatieve, actieve en spannende festiviteiten

Er zijn vele activiteiten te bedenken voor een buurtfeest. Voor zowel grote als kleinschalige feesten heb je keuze te over. Verzin bijvoorbeeld enkele leuke spellen die gespeeld kunnen worden op het feest. Een oer-Hollands thema met traditionele spelletjes als sjoelen en spijkerpoepen is een echte aanrader. Voor volwassenen zorgt het voor nostalgie en voor kinderen zullen de spellen zowel boeiend als erg vermakelijk zijn. In een ander deel van de wijk kun je een (rommel)markt organiseren. Iedereen die wil kan spullen uitstallen op kleedjes of tafels. Je kunt daarnaast lokale bedrijven uitnodigen die hun producten aanbieden in kraampjes.

Vergeet verder de kinderactiviteiten niet. Richt een ruimte in waar de kids kunnen knutselen en vraag naar ouders die goed kunnen schminken. De kinderen zullen zichzelf ook prima vermaken als er een springkasteel, bungee trampoline of waterglijbaan in de buurt staat. Ben je bang dat de huurkosten te hoog zijn? Misschien kun je een sponsor vinden die een speeltuig met logo kan aanbieden. Zo valt er altijd wel iets te regelen.

Buurtfeest BBQ

Zorg voor amusement met originele, diverse optredens

Op een straatfeest hoort uiteraard ook entertainment. Welke dingen zijn sowieso onmisbaar? Muziek staat zeker bovenaan het lijstje. Met (live) muziek zorg je dat er gelijk een goede sfeer is in de buurt. Wie weet wil een lokale band een optreden geven op de dag. Past een muziekgroep niet binnen het budget? Organiseer dan een playbackshow. Iedereen die wil – en durft – kan zijn of haar zangtalenten laten horen. Regel een geluidsinstallatie met microfoon en stel een lijst met hits samen waaruit mensen kunnen kiezen. Wie steelt dit buurtfeest de show met een prachtig zangoptreden?

Wil je ook interactieve activiteiten op het buurtfeest? Organiseer dan enkele workshops. Denk aan Zumba of Salsa dansen, schilderen, buttons maken of bloemschikken. Er zijn veel mogelijkheden voor een leuke workshop. Vraag ook rond in de buurt of mensen een hobby of vaardigheid hebben die ze graag met anderen willen delen. Zo hoef je geen dure professional in te huren. Bovendien wordt de band tussen buurtbewoners sterker. Misschien willen mensen aan het einde van de dag zelfs een optreden geven van wat ze in de workshops hebben geleerd. Zo heb je direct een leuke show als entertainment.

Buurt BBQ

Geef een unieke draai aan de buurtbarbecue

Bij een buurtfeest hoort bijna altijd een barbecue. Doorgaans worden straatfeesten in de zomer gegeven en dan past een BBQ perfect. Daarnaast is barbecueën mooi makkelijk voor grote groepen. Om je te kunnen focussen op de activiteiten voor het feest, kun je ervoor kiezen om de buurtbarbecue te laten verzorgen. Daarvoor kan je goed terecht bij De Barbecue Boer. Het bedrijf biedt zowel standaard als speciale BBQ-pakketten aan. Zelfs een barbecue is daardoor origineel. Voor een zomerfeest kun je een fris groente- en fruitmenu uitkiezen. Wordt het feest gehouden op het platteland? Dan is het ‘boer’n BBQ-pakket’ een goede keuze. Ook een visbarbecue, halal-, vegetarisch en allergenenvrijpakket behoren tot de opties. Zo is er voor ieder soort feest wel een geschikt barbecuepakket te vinden. Tip: wil je voorkomen dat een buurtbewoner de hele tijd bij de gril staat? Huur dan ook onze BBQ-chef in.

Geniet van een buurtbbq bij De Barbecue Boer

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
Delen op: