Ga naar inhoud
Vis & Vlees BBQ pakket

Welk vlees op de BBQ?

Welk vlees haal je voor de BBQ? De grote vraag die je hier makkelijk wordt gemaakt!

Wanneer je iemand uitnodigt voor een barbecue, wordt er altijd één vraag gesteld: welk vlees voor op de BBQ haal je? Veel vrienden zeggen pas toe op het moment dat ze weten welk lekker eten er op tafel komt te staan. Natuurlijk zijn sausjes, salades en stokbroden bijna van levensbelang voor een gezellige barbecue, maar ze staan allemaal in dienst van de kipspiesjes, biefstukjes en varkenslapjes. Zonder goed vlees, geen goede barbecue. Welke vlees ligt op jouw BBQ, en waar haal je het?

De setting; vrienden, familie of feestje?

Een barbecue voor vrienden of familie is vaak gemoedelijk en kleinschalig. Je zit met een gezellige groep, waar je de voorkeuren van kent. Je kunt daar goed op inspelen. De favorieten vallen over het algemeen goed in de smaak vallen. Denk aan:

 • Braadworstjes
 • Spareribs
 • Kipsaté
 • Hamburgers 

Organiseer je een groter feestje? Dan kun je echt uitpakken. 

 • Biefstuk
 • Lamskotelet
 • Varkensfiletlapjes
 • Shaslick met ui

Alles is mogelijk! Bij een groter feest wordt het bovendien op prijs gesteld als je rekening houdt met vegetariërs. Kies bijvoorbeeld voor een aantal vleesvervangers, of kijk naar andere mogelijkheden. Vis, zoals een gerookte zalm, een stukje pangafilet of verse garnalen, is vaak een goed alternatief. Ook kun je rekening houden met bepaalde allergieën, zoals een melkallergie.

Genoeg vlees op de BBQ?

De ‘ham’ vraag is natuurlijk: hoeveel vlees heb ik nodig? Je wilt aan het eind van de avond niet blijven zitten met tientallen spiesjes, maar het is ook niet de bedoeling dat de gasten na twee uur op een houtje moeten bijten. Een goede vuistregel is ongeveer 400 gram per persoon. Afhankelijk van het type vlees zit je dan op ongeveer 3 tot 4 stuks. 

Wanneer je deze hoeveelheid combineert met voldoende salades en stokbrood, weet je zeker dat niemand hongerig naar huis gaat. Uiteindelijk kun je deze vraag zelf natuurlijk het beste beantwoorden. Kijk eens naar de groep: zitten er grote eters bij, of verwacht je dat iedereen snel is uitgegeten? Denk je dat er veel gasten zullen komen, of kun je rekenen op een paar afvallers? 

Aan de hand daarvan bekijk je hoeveel vlees je aanschaft en wat je als eerst op de BBQ legt. Dit leg je klaar om te ontdooien, terwijl je nog wat achter de hand houdt in de koelkast of vriezer. 

Authentieke barbecue-ervaring

Veel barbecue-liefhebbers gaan voor hun vlees naar de supermarkt. Dat kan, maar toch is dat niet altijd de beste optie. De vleeswaren zijn weliswaar relatief goedkoop, maar het ontbreekt vaak aan kwaliteit. Bovendien zijn de kant-en-klare barbecuepakketten, die los verkrijgbaar zijn, zelfs redelijk prijzig. Je betaalt een premium voor de kruidenmix of marinade. 

Voor een echte barbecue-ervaring kies je daarom voor ambachtelijk vlees van de slager. Dit wordt op authentieke wijze bereid en is altijd van de hoogste kwaliteit. Koop je een hamburger van de slager, dan weet je zeker dat je gasten genieten van een heerlijk stuk vlees, vol van smaak. De lekkerste marinades kan je eventueel zelf maken als dit niet door de slager wordt gedaan. Vind hier de lekkerste BBQ kruiden en marinades.

Online vlees van slagerskwaliteit

Tegenwoordig kun je vlees voor de BBQ ook online bestellen. Heerlijke lappen van echte slagerskwaliteit, voor een zeer aantrekkelijke prijs. Wil je niet alleen los vlees kopen, maar een volledige barbecue op poten zetten? Dan ben je bij De Barbecue Boer aan het juiste adres. Op onze site vind je eenvoudig ons complete aanbod aan pakketten. Het vlees wordt keurig verzonden in koelboxen. Bovendien leveren wij gratis op locatie, inclusief serviesgoed. Je hebt zelf niets nodig. Weet je dus niet welk vlees je op de BBQ wilt leggen, dan staat De Barbecue Boer voor je klaar!

Het lekkerste slagersvlees van De Barbecue Boer

 • De beste versproducten van de slager en visboer
 • Verse salades, sauzen en stokbrood
 • Inclusief BBQ, borden en bestek
 • Breng- en haalservice
 • Géén afwas
Kies jouw favoriete pakket
Het basis barbecue pakket

Basis pakket

Voor een topprijs een complete barbecue!

€18,25 p.p.
Barbecue beef en steak pakket

Beef & steak pakket

De beste keuze voor een echte vleesliefhebber!

€23,95 p.p.

Vis & gamba pakket

Een heerlijke visbeleving voor op de barbecue!

€22,50 p.p.
Het Boer'n barbecue pakket

Boer’n pakket

Een boerengenot, direct vanaf het land!

€19,50 p.p.
Het Luxe barbecue pakket

Luxe pakket

Een luxe lekkernij voor een uitstekende prijs!

€20,50 p.p.
Vlees en vis barbecue pakket

Vlees & vis pakket

Een combinatie van 's werelds beste barbecue-ingrediënten!

€21,50 p.p.
Het Halal barbecue pakket

Halal pakket

Geniet van een halalbarbecue als ooit tevoren! 

€19,50 p.p.
Kinder barbecue pakket

Kinder pakket

De lekkerste barbecue voor onze kleintjes!

€13,50 p.p.
Vegetarisch barbecue pakket

Vegetarisch pakket

Een vegetarische barbecue, perfect van smaak!

€19,85 p.p.
Allergeenvrij barbecue pakket

Allergeenvrij pakket

Voor een allergeenvrije barbecue moet je hier zijn!

€22,50 p.p.
Delen op: