
Winterbarbecue organiseren: 4 tips voor een perfect barbecue avondje
Een winterbarbecue vereist een goede voorbereiding, maar redenen zoals kou en sneeuw kan je achterwege laten.
Veel mensen associëren een barbecue met warm weer en verfrissende drankjes. Deze combinatie is al jaren onafscheidelijk, waardoor we vergeten dat barbecueën geschikt is voor ieder seizoen. Een winterbarbecue vereist een goede voorbereiding, maar redenen zoals kou en sneeuw kan je achterwege laten.
De juiste plek
Mocht er sneeuw liggen, maak de omgeving sneeuwvrij. Niet alleen om de barbecue tegen vocht en kou te beschermen. Het voorkomt ook een gladde ondergrond en koude voeten.
Zet de barbecue uit de wind. Het is belangrijk om te voorkomen dat een gasbarbecue uitwaait en het gas zich onder de barbecue verzamelt. Is het niet mogelijk om de barbecue uit de wind te zetten? Een partytent is een simpel alternatief om dit probleem op te lossen. Het zorgt daarnaast ook voor meer warmte voor je gasten. Twee vliegen in één klap.
Langer garen
Tijdens een winterbarbecue is het logischerwijs wat koeler. De temperatuur van de barbecue ligt hierdoor lager. Om vlees goed gaar te krijgen, is het belangrijk om al het vlees ontdooid op de barbecue te leggen. Bouw verder simpelweg wat meer geduld op. Het garen duurt nou eenmaal iets langer dan in de zomer.
Voldoende warmte
Kou? Echt niet! Zorg voor goede schoenen en warme kleding. Sta je langer buiten? Dan zijn fakkels, een vuurkorf of een heater onmisbaar. Dit zorgt ook voor de nodige gezelligheid. Er zijn natuurlijk ook andere manieren om de temperaturen te laten stijgen. Een lekkere Jägermeister, glühwein of een warme chocolademelk doen uitstekend hun werk. Daarnaast geven deze materialen en drankjes een gezellige winterse sfeer.
Winterse gerechten
Houdt het tijdens een winterbarbecue wat simpeler en praktisch. Gebruik vlees dat snel gaar is, zoals speklapjes, worstjes, hamburgers en karbonades. Dit is lekker aan te vullen met typisch winterse groenten en een warm dessert.
Met deze tips ben jij goed voorbereid om een winterbarbecue te organiseren. Mocht je desondanks niet tegen de winterse temperaturen opgewassen zijn? Binnen staat de verwarming aan!
De Barbecue Boer maakt jouw winterbarbecue compleet
- De beste versproducten van slager en visboer
- Verse salades, sauzen en stokbrood
- Inclusief BBQ, borden en bestek
- Breng- en haalservice
- Géén afwas
- Een hele warme en gezellige winterbarbecue!
Meer interessante blogs

Een geslaagd teamweekend organiseren
Een geslaagd teamweekend organiseren: hoe doe je dat? Er kan heel wat bij komen kijken.

Zorgeloos barbecueën: 10 veiligheidstips voor de barbecue
Om te voorkomen dat een gevaarlijke situatie ontstaat tijdens het barbecueën: 10 veiligheidstips.

BBQ tips
Gemakkelijk en ambachtelijk barbecueën? Met de 10 barbecue tips is een BBQ organiseren het een fluitje van een cent
Vis op de BBQ: leer de beste grilltechnieken
Wil je meer variatie aanbrengen in het menu voor een aankomende barbecue? Bereid naast vlees en groenten dan ook vis op de BBQ.