Ga naar content
Terug naar blogs

Burendag 2020 met corona

Nog een paar weekjes, dan is het weer feest in de buurt! Zaterdag 26 september vieren we nationale Burendag 2020. Een onwijs gezellige dag met de hele buurt, maar hoe pak je dit aan tijdens corona? Met een beetje creativiteit kun je toch een leuke dag organiseren met je buren. Uiteraard wél met de nodige maatregelen. Ben je benieuwd naar manieren hoe je burendag 2020 organiseert? Lees dan snel verder!

Burendag 2020 met corona

Burendag vieren tijdens corona

In 2020 gaat alles even iets anders dan normaal. Maar dat hoeft niet slecht te zijn! Juist in deze tijden is het extra belangrijk om, op een verstandige manier, gezellig samen te komen. Laten we gelijk met de deur in huis vallen: afstand houden is hierbij écht cruciaal. We willen natuurlijk dat iedereen tijdens de burendag veilig en gezond blijft. 

Om ervoor te zorgen dat er een coronaproof burendag wordt georganiseerd, hebben wij wat bruikbare tips voor je verzameld. Ready?

Tip 1: Vier burendag buiten

Waarschijnlijk is deze tip redelijk vanzelfsprekend en wordt dit normaal ook al gedaan, maar… vier burendag buiten. Buiten heb je alle ruimte en bewegingsvrijheid, waardoor het makkelijker is om anderhalve meter afstand te houden. Met de mensen uit hetzelfde huiskomen, hoef je dit uiteraard niet te doen. Houd wel afstand tot je buren!

Het is niet handig om het op straat te vieren en deze volledig te blokkeren. Hebben jullie een grasveld in de buurt? Check even bij de gemeente of jullie het grasveld mogen gebruiken voor burendag. 

Tip 2: Vaste zitplekken

Hoe gezellig het ook is om rond te lopen en gezellig met iedereen te kletsen, dat is nu wat minder handig. Daarom raden wij aan om een paar lange tafels te huren (of zelf in elkaar te klussen). Aan deze tafels kun je vaste zitplekken maken, uiteraard op anderhalve meter afstand van elkaar. Zo voorkom je dat de hele buurt met elkaar aan het kletsen is en daardoor het risico op besmetting groter is. 

Tip 3: The 1,5 Meter Games

Het organiseren van spelletjes hoort bij een burendag. Daarom mag dat dit jaar niet anders zijn! Er zijn genoeg spellen die je kunt doen mét anderhalve meter afstand. Denk bijvoorbeeld aan het Kubbspel. Een spel wat perfect te spelen is op een grasveld. Hierbij staan twee teams tegenover elkaar, ieder met een rij blokken voor zich. Wie het eerst alle blokken van de tegenstander omver heeft geworpen en vervolgens de koning omver gooit, wint. Let the games begin!

Tip 4: Breng het gesprek op gang

Je buren zijn meestal (uitzonderingen daargelaten) niet je allerbeste vrienden. Ben je bang dat je niet voldoende gespreksstof hebt? Pak er dan een kletspot bij! Dit is een pot vol leuke vragen, stellingen en dilemma’s, waarmee je je buren wat beter leert kennen. Een gezellige toevoeging aan je burendag.

Tip 5: Koken voor de hele buurt?

Bij een burendag hoort natuurlijk lekker eten. Maar wie gaat er koken voor zoveel mensen? Pfff, jullie niet natuurlijk! Bestel een barbecue compleet en geniet onbezorgd van overheerlijk vlees, salades en brood. Een buurtbarbecue organiseren was nog nooit zo makkelijk; je hoeft zelf namelijk niets te doen. De Barbecue Boer doet de boodschappen, brengt al het eten (en eventueel drinken) én doet ook nog eens de afwas. Zo hoeft niemand zich tijdens burendag druk te maken om het opruimen. Dat doen wij! 

Tip 6: Geniet, maar gebruik je gezond verstand

Na een paar maanden weinig uit huis te zijn geweest, is het fijn om bij te kletsen met je buren. Geniet daarom van de gezellige dag! Blijf wel, ook na een paar drankjes, je gezond verstand gebruiken. Geef bijvoorbeeld geen knuffels en sla de polonaise dit jaar ook maar even over.

Schrijf je in en krijg 4 tips om een absolute BBQ-Koning(in) te worden!
Geniet van een ambachtelijke barbecue bij De Barbecue Boer
De Barbecue Boer biedt alles om je barbecue compleet en ambachtelijk te maken:
  • Echt slagersvlees van hoge kwaliteit.
  • Huisgemaakte producten zoals salades, stokbroden en sauzen.
  • Alle benodigdheden, van een barbecue tot aan servies.
  • Geen afwas
Bekijk alle pakketten
Schrijf je in en krijg 4 tips om een absolute BBQ-Koning(in) te worden!
Terug naar blogs

Meer interessante blogs