Ga naar inhoud
sneeuwvlok

Een online winterbarbecue organiseren? Lees hier tips.

Misschien heb je in deze corona-tijd al heel wat familieactiviteiten bedacht. Heb je geen leuke, nieuwe ideeën meer? Jullie hadden vast nog niet aan een heerlijk, frisse winterbarbecue gedacht.

De winter is in volle gang! De eerste sneeuw van het jaar is zelfs al gevallen. Helaas, verdween het iets te snel. Gelukkig, betekent dat niet dat je geen winterbarbecue meer kan organiseren. Misschien heb je in deze corona-tijd al heel wat familieactiviteiten bedacht. Heb je geen leuke, nieuwe ideeën meer? Jullie hadden vast nog niet aan een heerlijk, frisse winterbarbecue gedacht.

Coronaproof winterbarbecue

Nu we allemaal thuis zijn (en blijven) is het gezellig om toch samen net even iets anders dan ‘normaal’ te doen. De winterbarbecue was voor corona al een opkomende trend. Maar ook in deze tijd is het maar een al te leuke en coronaproof (!) gezinsactiviteit. Een winterbarbecue is ook leuk om online te organiseren, bijvoorbeeld voor vrienden of familie. Steek die barbecue en vuurkorf maar aan, want het is tijd voor een winterbarbecue! Belangrijk is dat de barbecue coronaproof en volgens de maatregelen voorschrijven is. Een winterbarbecue organiseren voor mensen uit hetzelfde huishouden, zoals het gezin is dat vrij eenvoudig. Online en met meerdere personen is dit wel een logistieke uitdaging. In deze blog, lees je tips hoe je het gemakkelijk organiseert.

Mogelijkheden

Normaal zou een echte winterbarbecue in een grote groep op dezelfde locatie plaatsvinden. Dat kan nu niet. Uiteraard wel als je, je aan de voorgeschreven coronamaatregelen houdt. Je hebt twee opties: volgens de maatregelen met een kleine groep in de tuin of met meerdere groepen op verschillende locaties. De organisatie van deze tweede opties is iets complexer. Je gaat namelijk met meerdere mensen op verschillende locaties tegelijkertijd barbecueën...

Hoe doe je dat?

In dit geval vindt de winterbarbecue gedeeltelijk binnen plaats. Installeer je laptop op de eettafel en inbellen maar. Ga daarnaast ook op je telefoon en in de sessie! Dan heb je de ultieme ervaring en net zo makkelijk. Zorg wel dat je de apparaten mute! Vooral als eer meerdere apparaten bij elkaar in de buurt staan. Een handige tip: gebruik Zoom.  Dan kun je namelijk gebruik maken van break out-rooms. Hiermee kan je tijdelijk in kleinere groepjes uit elkaar. De mensen die buiten het vlees draaien en de mensen die binnen zitten dan samen in een aparte groepjes. Je kan variëren met de indeling van de groepjes. Dit zorgt ervoor dat je op de avond toch verschillende mensen spreekt. De hele avond met veel mensen in één sessie is niet ideaal. Daarnaast is het handig om vooraf voor de avond een planning of indeling te maken. Wijs een host aan, die tijdens de avond de planning doorloopt met de groep.  Zodat je bijvoorbeeld tegelijkertijd en/of hetzelfde eet. Zorg voor een goede afwisseling tijdens de winterbarbecue, voeg een interactief element toe. Bijvoorbeeld een echte winterbarbecue-quiz. 

Organisatie

De eerste tip voor de organisatie voor een goede online winterbarbecue is: maak een checklist. Uiteraard kan dit voor hetzelfde huishouden ook handig zijn. Toch is de organisatie daarvan iets minder complex. Hieronder vind je een handige, korte checklist.

De (online) barbecue-checklist!

  • Prik een datum;
  • Maak een zoom-, teams-, of Google afspraak aan; 
  • Inventariseer de dieetwensen;
  • Werk instructies en benodigdheden uit;
  • Regel en bestel het barbecue menu.

Winterbarbecue tips!

Voor groepen op verschillende locaties is het handig om instructies uit te werken. Waar moeten de mensen zelf aan denken en wat wordt er voor hen geregeld? Het is leukste is dat je hetzelfde vlees, vis of groente hebt! Dat regel je gemakkelijk met een pakket naar keuze van de barbecue boer. Denk ook aan broodjes, drinken en sausen. Zorg voor een reminder van de praktische benodigdheden zoals: de barbecue, andere barbecuebenodigdheden (kooltjes e.d.), zeil/overkapping en noem het maar op. Het komt maar vaak voor dat iemand toch nog iets vergeet… Als je tijd over hebt is het leuk om voor de na-borrel een BBQ-quiz te organiseren. 

Barbecuepakket

Zoals je gelezen hebt komt bij het organiseren van een coronaproof winterbarbecue veel kijken. Daarvoor heeft de Barbecue Boer de ideale oplossing. Bij ons bestel je gemakkelijk een winter BBQ-pakket vanaf 10 personen. Heb je minder nodig? Dan kan je het vlees en vis gemakkelijk invriezen. Of maak met de andere helft de buren blij! De pakketten zijn extra handig als je voor een grotere groep een winterbarbecue organiseert. Je kunt alles thuis gemakkelijk en snel verdelen voor de verschillende adressen. Bedenk tijdens het organiseren van te voren goed of je het eten bij iedereen langsbrengt of dat je het laat ophalen.

Kleine BBQ-pakketten

De Barbecue Boer heeft ook BBQ-pakketten voor 5 personen. Daarnaast zijn er verschillende soorten pakketten. Vlees en vis, maar ook heerlijke pakketten met groente en fruit. Het is mogelijk om je pakket op maat samen te stellen. Op die manier kan je rekening houden met mensen met verschillende dieetwensen. De Barbecue Boer beschikt ook over een aantal speciale pakketten namelijk voor kinderen. Ook hebben we allergenenvrij, halal en een vegetarisch pakket. Let op: vraag tijdens de voorbereiding op tijd naar iedereen dieetwensen.

Praktische tips

In aanvulling op bovenstaande inspiratie hebben we nog een aantal praktische tips.  

Kleed jezelf warm aan! 🧣
Trek je muts, sjaal en handschoenen maar aan, want het kan buiten lekker fris zijn. Degene die buiten staat te grillen moet zorgen dat die warm is aangekleed. Wil je het helemaal luxe hebben voor de grillmaster? Regel dan een heather.

Regel een vuurkorf. 🔥
Een vuurkorf is niet alleen heel gezellig, het is ook nog lekker warm.

Zorg voor een wintersfeer. ❄️
Normaal zou de winterbarbecue op dezelfde plek plaats vinden. In de huidige omstadigheden zijn leuke lichtjes dan niet essentieel. Toch is het leuk voor de sfeer om  de tuin te versieren. Een beetje sneeuw zou de winterbarbecuedecoratie afmaken. Helaas, hebben we daar geen invloed op.

Maak snert! 🥣
Erwtensoep is misschien wel een van de meest typische dingen van de Nederlandse winter. Het is dan geen barbecue-gerecht, toch maakt snert de winterbarbecue compleet.

Bedenk een plan B…🌂
Zorg ervoor dat je een plan B hebt. Het Nederlandse weer is nooit te voorspellen. Als je en overkapping in de tuin hebt is dat ideaal, maar anders is het verstandig om zeil in huis te hebben. Zodat je de boel, indien nodig kan afschermen tegen regen en wind.

Een coronaproof winterbarbecue lijkt misschien veel werk… Met de pakketten van de barbecue boer is het zo gepiept. Bestel de pakketten direct! Wie weet genieten jullie binnenkort van een barbecue op afstand. Heb je nog vragen? Kijk dan hier of neem contact met ons op.

Geniet van een ambachtelijke barbecue bij De Barbecue Boer

De Barbecue Boer biedt alles om je barbecue compleet en ambachtelijk te maken:

  • Echt slagersvlees van hoge kwaliteit.
  • Huisgemaakte producten zoals salades, stokbroden en sauzen.
  • Alle benodigdheden, van een barbecue tot aan servies.
  • Geen afwas
Kies jouw favoriete pakket
Het basis barbecue pakket

Basis pakket

Voor een topprijs een complete barbecue!

Bekijk product
€18,25 p.p.
Barbecue beef en steak pakket

Beef & steak pakket

De beste keuze voor een echte vleesliefhebber!

Bekijk product
€23,95 p.p.

Vis & gamba pakket

Een heerlijke visbeleving voor op de barbecue!

Bekijk product
€22,50 p.p.
Het Boer'n barbecue pakket

Boer’n pakket

Een boerengenot, direct vanaf het land!

Bekijk product
€19,50 p.p.
Het Luxe barbecue pakket

Luxe pakket

Een luxe lekkernij voor een uitstekende prijs!

Bekijk product
€20,50 p.p.
Vlees en vis barbecue pakket

Vlees & vis pakket

Een combinatie van 's werelds beste barbecue-ingrediënten!

Bekijk product
€21,50 p.p.
Het Halal barbecue pakket

Halal pakket

Geniet van een halalbarbecue als ooit tevoren! 

Bekijk product
€19,50 p.p.
Kinder barbecue pakket

Kinder pakket

De lekkerste barbecue voor onze kleintjes!

Bekijk product
€13,50 p.p.
Vegetarisch barbecue pakket

Vegetarisch pakket

Een vegetarische barbecue, perfect van smaak!

Bekijk product
€19,85 p.p.
Allergeenvrij barbecue pakket

Allergeenvrij pakket

Voor een allergeenvrije barbecue moet je hier zijn!

Bekijk product
€22,50 p.p.
Delen op: