Ga naar content
Terug naar blogs

Sinterklaas vieren tijdens corona: 5 tips

Het heerlijk avondje is gekomen... Gezellig pakjesavond vieren met je familie of vrienden. Een leuke avond vol spelletjes, verrassingen en lekkernijen. Toch zal het dit jaar iets anders zijn door de corona-richtlijnen. Wij geven je tips hoe je pakjesavond kunt vieren én de corona-richtlijnen in acht kunt nemen.

Sinterklaas tips corona

Sinterklaas vieren tijdens corona

Na een beetje creatief nadenken, hebben wij toch heel wat ideeën om alsnog samen pakjesavond te vieren. Uiteraard houden wij hierbij de 1,5 meter afstand in acht. Omdat we iedereen een gezellige pakjesavond gunnen, delen wij onze tips graag met je in deze blog.

Richtlijnen tijdens pakjesavond

Allereerst willen we voorop stellen dat we de richtlijnen van het RIVM uiterst serieus nemen. We willen natuurlijk dat iedereen zo gezond mogelijk blijft, dus we stellen veiligheid voorop. Houd dus ook tijdens een Sinterklaas viering de 1,5 meter afstand in acht en was regelmatig en zorgvuldig je handen. Zit je binnen? Nodig dan niet te veel mensen uit. Houd het bij een beperkt groepje, zodat de afstand bewaard kan worden. 

Om ervoor te zorgen dat iedereen regelmatig zijn of haar handen ontsmet, kun je een flesje desinfectiemiddel neerzetten. Niet het meest sfeervolle item, maar wel eentje die ons gezond houdt! 

Sinterklaas vieren met 1,5 meter afstand

Om het heerlijk avondje te kunnen vieren, moeten we aanpassingen doen. Toch doen we dit graag, want zo kun je het gezellig hebben met je vrienden of familie én gezond blijven. Benieuwd hoe je pakjesavond viert met 1,5 afstand? Wij zetten de do's and don'ts voor je op een rijtje. 

1) Zoek een locatie met voldoende ruimte

De juiste locatie kiezen is belangrijk. Het moet tenslotte mogelijk zijn om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Ben je alleen met je directe familie of huisgenoten? Dan is de 1,5 meter regel niet van toepassing en kun je het gezellig in de woonkamer vieren. Vier je het met je hele familie of je vriendengroep? Zorg er dan voor dat je een locatie kiest met veel ruimte. Zo kan iedereen verspreid door de ruimte zitten.

2) Laat het sinterklaasspel achterwege

Je kent het wel, hét sinterklaasspel met dobbelstenen. Een spel waarbij je pakjes opent, doorgeeft en afpakt. Superleuk natuurlijk, maar wellicht niet de meest geschikte optie tijdens corona. Bedenk goed dat iedereen tijdens dit spel pakjes in handen krijgt. Niet heel handig!

3) Trek lootjes

Wat slimmer is om te doen, is lootjes trekken. Je koopt hierbij cadeaus voor één persoon en zorgt ervoor dat deze verder met niemand in contact komen. Leg dus alle cadeaus bij elkaar in de kring of leg ze alvast bij de juiste persoon neer. 

Tip: Lootjes trekken hoeft niet met papier, dit kan ook online!

4) Ieder zijn eigen schaaltje

Pepernoten! Misschien wel de allerlekkerste Sinterklaas lekkernij. Deze mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens pakjesavond. Als je iedereen zijn eigen schaaltje met pepernoten of strooigoed geeft, is dit volledig coronaproof. Met zijn allen graaien in een jute zak kunnen we beter even overslaan.

Pakjesavond corona

5) Start de avond met een winter BBQ

Hmm, dat is nog eens een lekker begin van pakjesavond. Organiseer een winter BBQ met je familie of vrienden. Bovendien is dit ook gunstig: buiten verspreidt het coronavirus zich namelijk een stuk minder snel. Zet een partytent op, steek de vuurkorf aan en pak er een kleedje bij. Dit geeft een onwijs knus en sfeervol gevoel. Wil je niet zelf alles regelen? Laat dan je barbecue regelen door De Barbecue Boer. Wij regelen alles voor je. Je hoeft slechts één ding te doen: je favoriete barbecue pakket kiezen. De rest doen wij, van A tot Z. 

1,5 meter Sinterklaas BBQ van De Barbecue Boer
 • Goede kwaliteit slagersvlees
 • Verse producten en ingrediënten
 • Wijzig je bestelling tot 2 dagen voor levering
 • Ook allergenenvrij, halal en vegetarisch
Kies en bestel jouw favoriete BBQ pakket


Hoe gaat De Barbecue Boer coronaproof te werk? 

De Barbecue Boer neemt alle maatregelen rondom het coronavirus uiterst serieus. Uiteraard stellen wij de veiligheid van onze klanten en onze medewerkers voorop. Daarom zorgen wij ervoor dat alles zo schoon mogelijk is. Bij het bezorgen en afhalen van de BBQ zullen onze medewerkers de 1,5 meter afstand in acht nemen. 

Wij hebben een aantal maatregelen getroffen om onze medewerkers en onze klanten te beschermen tegen besmetting. Hieronder een opsomming van de getroffen maatregelen binnen ons bedrijf en bij onze chauffeurs.

Binnen ons bedrijf

 • Onze medewerkers dragen standaard handschoentjes en haarnetjes en als extra maatregel draagt iedereen nu ook mondkapjes om eventuele verspreiding te voorkomen.
 • Standaard bij ons, dus ook nu, worden de handen meermaals per dag gewassen met desinfecterende zeep.
 • Ons bedrijf is uiterst hygiënisch en voldoet aan de hoogste eisen. Echter, zullen wij ons reinigingsproces uitbreiden met extra desinfecterende en alcoholhoudende middelen.
 • Tafels, stoelen, deurklinken en toiletten worden extra gereinigd met desinfecterende en alcoholhoudende middelen.
 • Ons bedrijf is uitgerust met een zeer goed ventilatiesysteem dat zorg draagt voor inbreng van voldoende frisse lucht.
 • Ons bedrijf is alleen toegankelijk voor medewerkers, mensen die niet in dienst zijn komen niet meer binnen.
 • Wij vragen u met iDeal te betalen. Contante betalingen nemen wij niet meer aan.

Onze chauffeurs 

 • Om verspreiding te voorkomen hebben wij besloten per direct alle bestellingen tot aan de deur te bezorgen en niet meer, zoals u gewend bent, tot aan de tafel.
 • Voor het klaarzetten van de afwas en retouren vragen wij u dit bij de voordeur te doen, zodat de chauffeur niet uw locatie of woning hoeft te betreden.
 • Al onze chauffeurs dragen latex wegwerp handschoentjes.
 • In elke bestelauto is desinfecterende zeep aanwezig voor de chauffeur om zijn handen veelvuldig te ontsmetten.

Schrijf je in en krijg 4 tips om een absolute BBQ-Koning(in) te worden!
Geniet van een ambachtelijke barbecue bij De Barbecue Boer
De Barbecue Boer biedt alles om je barbecue compleet en ambachtelijk te maken:
 • Echt slagersvlees van hoge kwaliteit.
 • Huisgemaakte producten zoals salades, stokbroden en sauzen.
 • Alle benodigdheden, van een barbecue tot aan servies.
 • Geen afwas
Bekijk alle pakketten
Schrijf je in en krijg 4 tips om een absolute BBQ-Koning(in) te worden!
Terug naar blogs

Meer interessante blogs

Ideeën voor een leuk buurtfeest

Doe inspiratie op om een te gek feest te geven in de wijk. Wat zijn nu echt leuke dingen voor op een buurtfeest? Verzorg een onvergetelijke dag voor zowel jong als oud met de leukste activiteiten als spellen, workshops, kinderactiviteiten en meer.