Ga naar content
Terug naar blogs

Vaderdag vieren tijdens corona

Met Vaderdag in het vooruitzicht, vraag je je waarschijnlijk af hoe je dit het beste kunt inrichten tijdens corona. Er zijn natuurlijk een aantal richtlijnen waar we ons aan moeten houden. Wil je Vaderdag alsnog graag vieren en ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt doen? Wij vertellen het je in deze blog.

Vaderdag vieren tijdens corona

Vaderdag vieren tijdens corona

De intelligente lockdown is voorbij, maar nog steeds moeten we ons aan regels houden om het coronavirus te bestrijden. Zo veel mogelijk thuisblijven, anderhalve meter afstand houden en de risicogroep zo min mogelijk bezoeken. Dit betekent voor sommigen dat samenkomen met familie lastiger wordt. Maar hoe moet dit tijdens een dag als Vaderdag? Alle vaders in Nederland verdienen wel wat extra liefde in deze tijden.

Gelukkig zijn er nog steeds manieren waarop je samen kunt komen met je familie, op een veilige manier. Het is wellicht anders dan we gewend zijn, maar zo kun je toch een waardevol moment samen doorbrengen.

Richtlijnen tijdens Vaderdag

Hoewel we wat meer vrijheid hebben gekregen sinds 1 juni, is het nog steeds belangrijk om de richtlijnen van het RIVM te hanteren. Houd daarom in ieder geval 1,5 meter afstand van iedereen. Dit is belangrijk voor het tegengaan van de verspreiding van het virus. Verder is het slim om je groepje beperkt te houden, op deze manier is het tenslotte ook makkelijker om de afstand te bewaren.

1,5 meter afstand tijdens Vaderdag

Eén van de belangrijkste regels: 1,5 meter afstand houden van elkaar. Van vreemden, maar ook van je familie en vrienden. Dit is lastig, maar noodzakelijk om het coronavirus onder controle te krijgen. Wij hebben nagedacht op welke manier we toch Vaderdag kunnen vieren, maar mét 1,5 meter afstand. Benieuwd? Lees dan onze tips.

1) Vier Vaderdag in de tuin

Het is wetenschappelijk bewezen dat het coronavirus minder snel verspreidt in de buitenlucht. Daarom is het verstandig om tijdens een bijeenkomst (met een kleine groep) dit buiten te doen. Gelukkig zijn de weersverwachtingen voor Vaderdag uitstekend en moet buiten zitten geen probleem zijn!

2) Even geen knuffel...

Op Vaderdag wil je natuurlijk het allerliefst je vader een dikke knuffel geven. Helaas is dat in deze tijden niet verstandig en daarom adviseren wij ook om de knuffel tot volgend jaar te bewaren. Het is natuurlijk veel meer waard dat al je geliefden er volgend jaar ook gewoon bij kunnen zijn. Maar hoe groet je elkaar dan wel? De wereld is hier al aardig creatief mee geworden, van voeten schudden tot de elleboogbegroting.  

3) Cadeautips voor Vaderdag

Dit blijft elk jaar een lastige, het cadeau voor Vaderdag. Wil je 100% coronaproof te werk gaan? Dan is het verstandig om geen fysiek cadeau te geven, in verband met de kans op besmetting. Je kunt je vader bijvoorbeeld een cadeaubon geven van zijn favoriete restaurant. Zin om de Crea Bea uit te hangen? Maak dan een voucher voor je vader om samen quality time door te brengen na corona. 

  4) Organiseer een Vaderdag BBQ

  Samenkomen doe je nu het liefst in de buitenlucht. Met het mooie weer op komst is het ideaal om een BBQ te organiseren voor je familie. Zo ben je buiten, heb je lekker eten én is het mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Bij De Barbecue Boer bestel je een complete barbecue, van het vlees tot de afwas: wij regelen alles voor je! Zo hoef jij nergens naar om te kijken en kun je gezellig Vaderdag vieren met je familie. 

  Ben je benieuwd hoe je kunt barbecueën op 1,5 meter? Lees het in onze blog!

  1,5 meter Vaderdag BBQ

  5) Kill those germs!

  Onze laatste tip is misschien niet de gezelligste. Zet op tafel een pompje met desinfectiemiddel neer. Niet de mooiste decoratie, maar het blijft belangrijk om de bacteriën op je handen niet in contact te brengen met een ander persoon. Daarom kun je tijdens het barbecueën geregeld je handen desinfecteren om verspreiding van het virus te voorkomen. 

  1,5 meter Vaderdag BBQ met De Barbecue Boer
  • Goede kwaliteit slagersvlees
  • Verse producten en ingrediënten
  • Wijzig je bestelling tot 2 dagen voor levering
  • Ook allergenenvrij, halal en vegetarisch
  Kies en bestel jouw favoriete BBQ pakket


  Hoe gaat De Barbecue Boer coronaproof te werk? 

  De Barbecue Boer neemt alle maatregelen rondom het coronavirus uiterst serieus. Uiteraard stellen wij de veiligheid van onze klanten en onze medewerkers voorop. Daarom zorgen wij ervoor dat alles zo schoon mogelijk is. Bij het bezorgen en afhalen van de BBQ zullen onze medewerkers de 1,5 meter afstand in acht nemen. 

  Wij hebben een aantal maatregelen getroffen om onze medewerkers en onze klanten te beschermen tegen besmetting. Hieronder een opsomming van de getroffen maatregelen binnen ons bedrijf en bij onze chauffeurs.

  Binnen ons bedrijf

  • Onze medewerkers dragen standaard handschoentjes en haarnetjes en als extra maatregel draagt iedereen nu ook mondkapjes om eventuele verspreiding te voorkomen.
  • Standaard bij ons, dus ook nu, worden de handen meermaals per dag gewassen met desinfecterende zeep.
  • Ons bedrijf is uiterst hygiënisch en voldoet aan de hoogste eisen. Echter, zullen wij ons reinigingsproces uitbreiden met extra desinfecterende en alcoholhoudende middelen.
  • Tafels, stoelen, deurklinken en toiletten worden extra gereinigd met desinfecterende en alcoholhoudende middelen.
  • Ons bedrijf is uitgerust met een zeer goed ventilatiesysteem dat zorg draagt voor inbreng van voldoende frisse lucht.
  • Ons bedrijf is alleen toegankelijk voor medewerkers, mensen die niet in dienst zijn komen niet meer binnen.
  • Wij vragen u met iDeal te betalen. Contante betalingen nemen wij niet meer aan.

  Onze chauffeurs 

  • Om verspreiding te voorkomen hebben wij besloten per direct alle bestellingen tot aan de deur te bezorgen en niet meer, zoals u gewend bent, tot aan de tafel.
  • Voor het klaarzetten van de afwas en retouren vragen wij u dit bij de voordeur te doen, zodat de chauffeur niet uw locatie of woning hoeft te betreden.
  • Al onze chauffeurs dragen latex wegwerp handschoentjes.
  • In elke bestelauto is desinfecterende zeep aanwezig voor de chauffeur om zijn handen veelvuldig te ontsmetten.

  Schrijf je in en krijg 4 tips om een absolute BBQ-Koning(in) te worden!
  Geniet van een ambachtelijke barbecue bij De Barbecue Boer
  De Barbecue Boer biedt alles om je barbecue compleet en ambachtelijk te maken:
  • Echt slagersvlees van hoge kwaliteit.
  • Huisgemaakte producten zoals salades, stokbroden en sauzen.
  • Alle benodigdheden, van een barbecue tot aan servies.
  • Geen afwas
  Bekijk alle pakketten
  Schrijf je in en krijg 4 tips om een absolute BBQ-Koning(in) te worden!
  Terug naar blogs

  Meer interessante blogs